VikboVändan

En vända ut på Vikbolandet, VikboVändan, har vi gjort idag på cykel. Ett vackert lopp som man kunde springa eller cykla sig runt på i nästan 43 km. Varierat underlag, mest asfalt, en hel del grus (tvättbrädestuket) och en kort sträcka på en smal stig. Elmina och Frida har för andra året i rad arrangerat ett toppentrevligt lopp där alla funkisar och deltagare hade en härlig hejar- och pepparstämning till oss motionärer. Springklassen startade en timme före cyklisterna, vilket medförde att man var mer samlad och möttes vid vätske/godisdepåerna. Jag beundrar alla som sprang och nästan höll den fart som jag trampade i, vilket i och för sig var långt ifrån någon elitfart. Vi tog oss runt på knappt två och en halv timme och var i mål innan klockan 15.00, sa Susanne som jag cyklade med och hade färddator.

 

Det första var att hämta nummerlapparna innan cyklarna togs fram ur garaget i husbilen och Frida hade en liten genomgång om säkerhet och annat matnyttigt under vändan.

 

Susanne, Jonas, Johan och jag ställde oss längst bak i startgruppen där det var lite lugnare.

 
 
 
 

Vädret var bra för en cykeltur och jag kan tänka mig att löparna var ännu mer nöjda. Lagom värme, lite vind, molnigt och med många pausdepåer.

 

Vi passerade mängder av vackra hus och gårdar och många små depåer längs vändan med funktionärer som bjöd på dryck, godis, frukt och peppande tillrop. Hembygdsföreningarna hade ställt upp med mängder av folk som ville ställa upp.

 

På Huldas Café saknade jag idag ankorna och hönsen som spatserade omkring sist medan vi fick fika.

 

Väldigt många djur hann vi se under cyklingen.

 
 
 

Hos det trevliga och glada paret på Visätter var det fint uppdukat med kalkonprovsmakning och 29,5 km var då också avklarade.

 

Sänkdalens glass bjöd på bl.a. mjölk.

 

I Valla så bjöds det på egentillverkad getost. Gården med gårdsbutiken var så charmig och familjen som bodde där berättade lite om stället.

 

Min målgång var efter att förste löparen kommit i mål, men för mig räknas inte tiden och vi har dessutom stannat på varenda vätske/mat/godis-station. Jag är så glad att vi har cyklat i år igen detta trevliga lopp. Elmina och Frida, era leenden smittar!

 

Smörgåsar, festisar och chokladbollar bjöds det på vid målgång och utlottning av priser innan vi tackade för oss och cyklarna skulle in i husbilen igen.

 

Vi avslutade eftermiddagen tillsammans med att skåla i lite bubbel för en lyckad vända med VikboVändan.

Vilket trevligt sätt att se sin närmiljö, på cykel eller springandes.


Tack och hoppas att jag kan locka några fler till nästa år!

0 kommentarer publicerat i Lopp, Mat och Bak;
Taggar: 43 km, Husbil, Träning, VikboVändan, Vikbolandet, cykling, djur, fika, gårdar, lopp, marathon, mtb, provsmakning, springa/cykla