Fått ett diplom för maten

 
I går hade vi en trevlig avslutning efter en lång dag. Vi skulle laga mat tillsammans med Niklas Hellsing på Gryts Varv. Vi var 11 stycken, Niklas och Malin som med enade insatser och teamwork skulle få i hop en tre-rätters middag. Det började med att vi alla klädde oss i kockrockar och fina förkläden innan vi delades in i tre grupper för att ta hand om en rätt var. Själv hamnade jag i huvudrätten tillsammans med två andra.
 
Niklas och Malin Hellsing välkomnade och berättade om upplägget.
 
Niklas bjöd oss alla på ett glas bubbel, Cono Sur, som välkomstdricka.
 
Lite tilltugg till bubblet.
 
I fina mappar låg recepten.
 
Råvarorna
 
Gräslöksöverbakad torsk.
 
Quesadilla med potatis, mozarella och örter.
 
Ananaschips
 
Chokladbrullé.
 
Med utsikt över vattnet och sjöinspirerad bordsdukning.
 
Flöten, block, fyrar och snäckor.
 
Förrätten
 
Pumpasoppa med heta kycklinspett, harissa och krutonger.
 
Huvudrätten: Gräslöksöverbakad torsk, quesadillas, sparris och en citrongrrässås.
 
Till chokladbrullén var det en jättefin ananassalsa.
 
Förrättens drycker.
 
Vinerna till maten.
 
Lite mer dricka.
 
Det gamla betygssystemet, men så glad ändå över mina förmågor;-)
 
 
Vilken fantastiskt rolig och god grej att göra tillsammans på ett bra ställe som Gryts Varv Hotell & Konferens.
Det här vill jag göra om!