Vaknade upp till ett vinterland

Lycka att snön fick ligga kvar över natten. Det är ju som sagt lite tidigt med snö här i mina trakter. Vi behöver kylan först. 

(null)
Vi åkte ut till pappa. 

Han behövde hjälp med att få upp några däck på bryggan och en del av båtslipen. Här ute vid Bråvikens norra strand hade det nog kommit 13-15 cm till skillnad från hos oss där det nog bara var 8-10 cm nysnö. 

(null)
Grått över Bråviken idag med en härlig tystnad av den nya fluffiga snön. 

(null)
Vi pulsade ner till sjön. 

(null)
Lite försiktigt tog viss ner. 

(null)
Badstegen och däcken skulle upp. 

(null)
Det snöade när Johan skulle ta bort nedersta delen och halt var det på stenarna när jag kände efter. 

Han höll sig över ytan och kom torrskodd upp. Bor man utmed Bråviken behöver man vara förberedd när vintern kommer. Isen kommer och den trycker bort det mesta. Pappa säger att skruvisen är värst. Den förra bryggas försvann med isen så det gäller att säkra en bit upp och plocka upp det som är för nära vattnet. 

(null)
Utan missöden kom vi upp från sjön. 

(null)
Snö runt huset. 

En eftermiddagsfika när vi kom hem, för att det var dags och för att värma upp sig efter den gråkalla kylan vi varit ute i. 
Vi tog en by-runda med Johans båda syskon när det började skymma. Det småblåste och föll snöblandat när vi gick. 
Dagens tidigare bilder såg väldigt färglösa ut, förutom Johans jacka, eller med väldigt många gråtoner och det var inte förräns lampornas gula och varma sken fick bort den gråtråkiga dagen. 

(null)
Dag 556

Ikväll var det bara att tina upp en gryta ur frysen och koka ris till. Underbart när matlagningen kan hoppas över för färdiga rester. Det blev en avkopplande och skön söndag helt enkelt. 


Laddar för en ny vecka och jag hoppas du är redo för jobbveckan?!