Fredag i fjällen

Idag jobbade jag på distans i fjällstugan och passade på att titta på delar av MIK-dagen som var i onsdags och jag hade anmält mig digitalt till. En dag för skolor och olika bibliotek möts och utbildar sig. Perfekt med digitala föreläsningar att kunna titta på i efterhand att kunna spola fram i pauserna och själv kunna pausa. Följde föreläsarna fram tills att min lektion började. 

(null)
Joel Halldorf lyssnade jag först på som pratade om historia. Han drog från den spännande berättelsen från pergament, böcker och fram till dagens teknik för att föra kunskap vidare. Efter Joel kom Johan Falk som jobbar på Skolverket med AI-frågor. Hans vinkling på AI, skola och kritiskt tänkande var tänkvärda. Jag har lyssnat på en websändning med honom för någon månad sedan och jag kände igen honom och det han lyfte. Jag hann sedan bara lyssna en stund på Elin Ericsson som berättade om hur man kan öva språk med konversationsagenter. 
Vikten av mänsklig interaktion är definitivt något vi ska behöva och vara måna om.  Så smidigt och bekvämt att kunna ta del av webföreläsningar som ligger kvar under en tid och jag väljer när jag vill och kan. 

(null)

(null)


Efter lektionen så stämplade jag ut direkt. Hoppade i skidkläderna och åkte till Skalet. 
Det var verkligen inte så många skidåkande sportlovsfarare som jag trodde att det skulle vara. 

(null)
Det var skönt att komma ut. 

(null)
Solen värmde när den kikade igenom. 

(null)
Det blev ingen lunch på Hovdestugan. 

(null)
Vi hamnade på Pläjset istället. 

(null)

Det blev en sväng ner till byn efter skidåkningen. Jag hade inte varit inne på Coop så det blev premiär där för mig.  Där fanns inte allt som jag behövde så då blev det en sväng även till Ica Vemdalen. 

(null)
Dag 918


Skönt med fredagar.
Kram