Vilken tur

Man ska väl inte ångra saker man inte har gjort så idag är jag så glad för ATT jag utnyttjade hela helgen när det var snö. Fredag, lördag och söndag fick jag till en tur på längdskidorna och det är fantastiskt. 
Idag har det regnat mest hela dagen och snömassorna har smält undan en hel del. 
 
Om det nu inte kommer mer snö på dessa breddgrader så hoppas jag iallafall på lite kyla till fina isar. Jag är nämligen så sugen på att ta upp långfärdsskridskor igen. Johan och jag åkte innan barnen kom men sedan fanns inte riktigt tiden med tre små barn. Barnen växte upp, kom en cancersjukdom som förändrade oss alla och jag måste väl erkänna att jag nog blev lite mer försiktig av mig och tänkte att mycket kunde hända så då lät jag bli. 
Nu är som sagt suget efter isarna stort. Hösten om det fryser på tidigt i fjällen ser helt magisk ut att glida fram på fjällsjöarna innan snön dumpar ner och i vår skärgård är det gudomligt att vara även vintertid.  
Friluftsfrämjandets Bråvalla skrinnarna har ett  informationsmöte på tre timmar innan det ska bli ett ispass. Det känns faktiskt tryggt. 

(null)
Köpte nya grejer för 4-5 år sedan och de ligger fortfarande i kartong och påsar. 

Har insett att jag antagligen köpte för långa skenor/skridskor eftersom jag gick efter längden på mina gamla fasta skridskor. Annan typ av skena med lite annan åkstil kanske gör att de med lös häl ska vara kortare?

(null)
Dag 881

(null)
Eldade stumpar

Här hemma tänder jag gärna ljus. Inte för att vi har det kallt, men utan braskamin eller öppen spis så ger ljus ändå en hemtrevlig ljuskälla och värmekällan känns även om den inte är så effektiv. 
Ikväll har det eldats stumpar och de ger såklart både ljus och värme lika bra som nya ljus. Lite mer vardagskänsla att elda nästan utbrunna ljus. 
(null)

Gillar att det kom till ännu en lykta "Peri" som jag hittade på Vera Design i Knäppingsborg. 


Vad är du tacksam för?
Kan man vara tacksam i förväg? 
I så fall tar jag kommande frusna isar. 
Kram