Livet

Livet kan ändras snabbt och det kan gå långsammare med ändringar i livet, men ändras ja det gör det hur som helst.  
Att livet kan få en helt abrupt kalldusch har vi känt av och även om en cancersjukdom inte "bara" varade under några veckor så kan det kännas som fel och snabb ändring. Att ens barn dör det är alldeles för tidigt. Barn ska inte behöva lämna före sina föräldrar. Fel ordning liksom. 

 
I morse somnade Johans mamma/barnens farmor stilla in efter en lång tids sjukdom som förändrade livet för henne successivt till det sämre och sämre. Hon hade fram tills för fem år sedan varit en härlig bull-och kakbakandes farmor som älskade växter och blommor. Hon har haft blomsteraffär i många år och det har ju varit fantastiskt att hon har fått jobba med sitt intresse. Tänk vilken ynnest. 

(null)

En livslåga har nu slocknat, men jag personligen tänker att hon är på ett bättre ställe. En plats där det är bortom sjukdom och krämpor och är nu med sin familj som gått före. Farfar Åke har mött upp henne och vår Wera har fått sin farmor. 

Jag stämplade ut och fick följa med upp på ett kort avsked på boendet där de hade gjort det så fint. Blomma och tänt ljus. 
Lotti på Strandvägens Begravningsbyrå tog emot oss snabbt och fint redan nu på eftermiddagen/kvällen för att guida igenom saker att bestämma och fundera över inför begravningen. Jag vet hur god smak Lotti har så jag litar till fullo på hennes känsla för det hon ska beställa på Blomsterhuset. Kistdekorationen kommer bli dekorativt vacker med lite utsvävande blommor och grönska, tror jag. Så viktigt med blommorna. 

(null)
Johan mår bra av att grilla, så grillat blev det. 


Jag säger det igen och igen och igen. Livet har lärt mig att försöka leva här och nu. Varför vänta, varför skjuta upp saker som man kan göra nu/idag till en annan dag och varför inte göra det nu? Lev nu, rätt och slätt. Dag 887Var rädd om livet och lev det så som du önskar och vill. 
Kram