På hal is

Dagen började med ett kyrkbesök i Kvillinge kyrkan för tacksägelse. Tacksägelsen passade in med en festmässa och kyrkan var vackert pyntad och fylld. Så härligt med alla barn som sjöng och deras familjer. 

(null)

(null)

(null)
Sånger, psalmer och lite uppträdande gjorde en trevlig stund i kyrkan. 

Jag var tvungen att avvika innan nattvard, korv med bröd och semlor tyvärr för jag skulle iväg på ett ispass. Ett pass med Friluftsfrämjandet Bråvallaskrinnarna. Har inte varit ute på isen på sååå länge att jag kände att jag behövde trygga upp mig med lite stöttning, tips och träning. 

(null)
Ute på hal is eller rättare sagt knagglig is. 


På Gransjönäsbadets parkering var det nästan fullt när jag kom och jag följde strömmen av ryggsäckar och ispikar ner till sjön. Knäppte på oss alla våra olika sorters långfärdsskridskor och sedan delades vi in i grupper. Jag valde nybörjargruppen då jag aldrig stått på långfärdsskridskor med lös häl och aldrig heller fått hela vikten omplacerad av en tung ryggsäck. 

(null)
Många sällskap ute på isen på den upplogade slingan. 

(null)
En fikapaus i lugnet innan tre endurohojar lekte på isen och förde oväsen. 

Det är verkligen skillnad att ha vinden i ryggen eller att ha den i nyllet. Knagglig is och sprickor på sina håll så det gällde att ha ögonen på isen. Det började lite krampaktigt av nervositet och obalans, men det släppte mer och mer. Nästa gång kanske det går lättare. Inser att jag behöver öva. 

(null)

Vi avslutade med att kasta lina och jag fick börja med att "ligga i plurret" och bli räddad. Inte alldeles enkelt att pricka rätt med kastet av linan. 

(null)
Lämnar dagens aktivitet nöjd. 
Tack för all stöttning. 

(null)
Dag 899
Trött och tacksam för en fin helg på alla sätt. 
Hoppad du är tankad på energi för en ny vecka?!
Kram0 kommentarer publicerat i Allmänt, Hemmet, Inspiration, Mat och Bak, Träning;
Taggar: Bråvalla Skrinnarna, Bråvalla Skrinnarna, Kvillinge kyrka, Nedre Glottern, februari, fika, helg, hemmet, långfärdsskridskor, plankan, plogad bana, söndag, tacksägelse, träning