Glassrast

Mörklagt klassrum som var vädrat innan solen började värma fasaden och alla fönster. Lysrören fick fixa dagsljuset då vi behövde hålla persiennerna vinklade och rullgardinen som extra skydd mot värmen. 27 grader i skuggan och säkerligen minst samma temperatur i klassrummet. Man blir lite småförvirrad i den värmen. 

(null)
Den här lilla sparven höll oss sällskap i skuggan på förmiddagsrasten. 

(null)
Glassrast


Det fick bli en glass på att eftermiddagsrasten även idag när det nu har varit en så tryckande värme att jobba. Belöning liksom. 

(null)
Lite fnittrigt kring våra provsmakningar av olika glassmaker. 

Jag testade vit choklad med salt citron och popcorn med brynt smör. Jag har några smaker kvar att provsmaka på Halvars Glass. 

(null)
Dag 710

(null)
En av sommarböckerna. 

En liten spontan bokcirkel på jobbet. Det är alltid bra att kunna få fylla på med litteratur kring ämnen som kan möta vår målgrupp. 
Boken om Talängslan och pratlust som jag precis har avslutat vände sig främst mot de yngre skolåren, men jag kan tänka tips om förhållningssätt och andra små detaljer att ta till mig. 

(null)
Det tog nästan 2,5 bara att ta sig genom Stockholm. 

Vi rullade upp till fjällstugan och när vi så äntligen kom ur Stockholm så körde vi av för en McDonalds-påse. 

(null)
Strax efter nio och solen hade en stund på sig innan den skulle ner. 

Årets längsta dag eller årets kortaste natt, same same. 
Tyvärr körde vi igenom ett regnväder så då mörknade det rätt så mycket. Fortfarande vid halv elva var det 20 grader utanför bilen. 

(null)

(null)
Strax innan halv tolv behövde vi dra ner på hastigheten för då var vi inte ensamma på vägen. 

(null)
Fjällstugan 

Framme och tack vare regnet och de mörkare molnen hade utebelysningen dragit igång. Såhär års annars är belysningen igån någon minut runt tolvslaget här. 


Semester