Mot semestern

Dagen har gått i rasande fart med prov och elevmöten kantade med en massa provsmakningar av en massa elevfika. Det är så roligt vid periodsslut med spännande fikasmaker från andra länder som det då ofta bjuds på i personalrummet. Vissa smaker förvånar. 
Det var väl ungefär som den burgare jag köpte på McDonalds på vägen i Västerås. De hade inte vanlig Chicken McFeast utan jag fick ta en Selection istället. Den var det malla i och jag fick ta det mer lugnt än vanligt för den brann på tungan. Med halvt uppfrätt tunga ( eller iallafall svullen och lite småsårig) rullade vi vidare efter matstoppet i Västerås. Vi åkte efter jobbet strax efter sju mot fjällstugan. Alltså visste vi mycket väl att ankomst fjällstugan skulle komma att ske sent som tusan och dessutom hängde släpan med nu när skotersäsongen har startat. Helt enkelt för att kunna köra skoter på andra orter än Vemdalsfjällen. 
Från Rättvik och uppåt blev det isgata och när det väglaget råder tar man det bara vackert. Trist med regn som frös på vägbanan. 


(null)

(null)
En av alla broar över Ljusnan. 

Jag såg norrsken en stund men vi ville inte stanna för att föreviga för vi ville bara fram. 
Hastigheten har i natt varierat mellan 20-70 km/h så då vill man bara snigla sig fram. De två rådjur som vid två olika tillfällen halkade jämsides med oss klarade sig finfint för de fick faktiskt upp en högre hastighet än oss. Räven korsade vägen snabbt som blixten säkerligen med dobbarna utfällda. 


(null)
Regnet övergick till snö strax innan Vemdalen. 

(null)
Vemdalen välkomnade färgsprakande vackert. 

(null)

(null)
Letade fram brevlådan. 

(null)
Lätt snöfall men ändå stjärnklart. 
Så angenämt att komma fram efter denna bilresa. 
Klockan är halvfyra så nu ska det packas in.

(null)
Dag 851Blir skönt att vakna upp i fjällstugan till semester. 
Kram