Är det rätt tid?

En timme extra bjöds vi på idag och det är ju lyxigt. Jag kan tänka mig även en hel dag extra varje vecka lördag, lördag, söndag kanske?
Idag efter frukosten så gick vi ut för lite trädgårdsvård. Nu har vi en minimal trädgård där gräsplätten blivit mindre och mindre med åren och rabatterna lyser med sin frånvaro numer. Vi har lite träd och buskar that’s it. 

(null)
Fläderbusken har fått sin årliga ansning. 
Svårt att tänka sig att den växer närmre två meter under växtperioden. 

(null)
Spaljéäppelträden stod på tur med ett virrvarr av årsskott. 

Sommarperioden så växer de med sitt gröna lövverk till en insynsskyddad vägg, men vintertid vill jag faktiskt att tomten ska vara så synlig som möjligt. 
Är det rätt tid att klippa fruktträden? 
Kanske inte, men för mig är det rätt tid. Man brukar säga att de ska klippas under JAS-månaderna, juli, augusti och september när det är varmt ute. Tur det är varmt ute fortfarande då. 
Det är skönt att få det gjort innan den mörkaste tiden börjar och det är skönt att få det gjort innan vintern kommer. När vintern är här vill vi vara redo för att kunna vara i fjällstugan för skidåkning. 

Fick ett avbrott eller en paus i klippandet när Susanne och Evelina kom förbi och tog med mig på en skogspromenad. 

(null)
Spegel på Herrsjön. 

Vi tog en sväng runt sjön men vek av på mil-spåret och idag låg Herrsjön som en spegel. Vi mötte flera under promenaden idag och det kändes som att skogen utnyttjades för rekreation. Idag var det så varmt att jag bitvis bara hade t-shirt på mig. Tänk att vi fått ha en så fin höst i år. 

(null)
Så vackert med en ensam bok med sina glänsande orange-röda löv. 

(null)
Även nere i våra trakter kan spänger behövas. 

(null)
Träden klipptes klart och nu ser det kalt ut. 
Det blev lövrikt på gräsmattan efter klippningen. 

(null)
Dag 538

Söndagen gick den med och jag summerar min helg som lugn och skön. Precis vad man kan behöva när veckorna snurrar på i 180. 


Taco-söndag blev det i all enkelhet hemma hos oss. 
Ha en bra vecka!
Kram