Fläkt

Jag fattar inte vad jag har tänkt med sedan jag kom tillbaka efter semestern? Innan pandemin har vi haft fläktar ståendes i klassrummen under de varma sommarmånaderna. 
Nu har jag gått och ojat mig för värmen i över en vecka utan att ens tänka på att leta efter en fläkt. 
Eleverna har pustat och stönat och nästintill torkat svetten i pannan så idag på eftermiddagen gick jag på fläktjakt. Hamnade i källaren hos vår vaktmästare där den sista fläkten på skolan stod. Han var snäll nog att låna ut den till oss på Mattestödet och det gjorde skillnad. Inte temperaturmässigt kanske men bara att det fläktade gjorde en stor skillnad om man var tillräckligt nära fläkten. 
Vilket lyft det blev så nu får vi hoppas värmen håller i sig så att jag får njuta av fläkten. 


(null)
Två minuter är bättre än ingenting. 

Kom ut i skuggan under ett telefonsamtal och det var så skönt i stenhusets skugga. Det blev dagens dagsljus och skönt även om det bara var för två minuter. Det hanns inte med någon rast idag på eftermiddagen så det var skönt med lite frisk luft. 

Det tilltog lite i vindstyrka när jag åkte hem och det var välkommet. Så då passade jag på att få mig lite mer och friskare luft i trädgården innan matlagningen. 


(null)
Dag 472

(null)
Pasta med köttfärssås kan piffas till med lite färskriven Gruyère. 

Det gäller att sätta lite krydda, förutom svartpepparen förstås, eller guldkant på tillvaron när det är vardag. Jag älskar verkligen ostar så det blev dagens vardagskrydda. Vad kryddar du med?Det var tisdagen det. 
Kram