Mot solen och vindarnas ö

Vi styrde kosan mot lite bättre väder och hade flax genom Söderköping med grön gata och ingen broöppning. 
Ju längre söder över vi kom desto mindre moln och på Ölandsbron såg vi till och med lite blå semesterhimmel. 

(null)
Saknat Öland

(null)
På Hamnplan i Färjestaden blev ett första stopp för fika-inköp. 

(null)
Söder över

Väderkvarnar längs vägen vittnar om vindarnas ö. Vi stannade till hos Marie och Greger i deras söta paradis som de köpte strax innan vi införskaffade vår fjällstuga. 

(null)
Nattygsbord 

Så smakfullt renoverat och jag kommer gå upp på vinden när jag kommer hem för att leta rätt på en pinnstol. En idé jag kommer kopiera av direkt som sängbord är att ta sticksågen och kapa en pinnstol mitt itu och ställa mot väggen som en fin inramning till sängen och samtidigt få ett litet nattduksbord och klämplats för en lampa. Tack för tipset!
De har renoverat sitt hus så fint och tänkt färgtonerna blått i ett rum, grönt i ett och rött i gästrummet. Ett vackert orangeri med glasväggar och tak där man verkligen får känslan av att sitta ute på den öländska heden med hästar och kor som strövar i sina hagar. Måste verkligen gratulera dem till ett supermysigt hem med uteplatser i alla väderstreck. 

(null)
IBA Toffel 

Är vi på Öland så är det obligatoriska stoppet på IBA Toffel ett måste. Johan vill alltid då förnya träskoparken med ett par likadana bruna ölänningen i den lilla boden. Nu för tiden finns det Swish om man inte har kontanter i plånboken. 

(null)
Man provar modell och storlek och betalar i en liten bod. 

(null)
Framme i Byxelkrok efter en långsam bilfärd. 

(null)
Kärt återseende med hamnkapten. 

(null)
Besök på altanen. 

Det kom ett meddelande från grannen som vi först trodde bara var ett fotomontage. Utanför Alwas fönster stod det nämligen en ren. Vi trodde då att Jacob lekt med telefonen för att hade sett bilder från vår fjällstuga att det ofta ligger renar utanför Alwas fönster. 
Wiktor som jobbat natt vaknade och ringde oss med frågan varför det stod en ren på vår altan. Va är den i papper frågade jag då? Näää den ser riktig ut sa han då och skickade denna bild. Jamen då var det ju inget fotomontage. Har Jacob lyft dit en skyltren? Hahaha snacka om att Wiktor som nyvaken efter nattjobbet inte var beredd på detta. :-) 

(null)
Glass i hamnen

En svalkande glass behövdes på det där med renen och en liten promenad ut på piren. 

(null)
Här har vi så många fina senesterminnen ifrån. Tänk så många nätter vi gjort genom åren här. 

(null)

(null)

Sedan hamnade vi hos våra fina vänner på ett glas vin eller två innan maten vankades på Petters i hamnen. 

(null)


(null)
Helrätt läge 

Vi bor på "Annas ställe" ett B&B i Byxelkrok. Det roliga är att Johan och jag fick en visning av detta ställe för tre år sedan då det var till salu. Fredrik och Sara som nu driver detta och bor här har gjort en massa renoveringsjobb och håller på med att fixa en hel del.  Vi fick en liten guidad tur. 

(null)


(null)
Hungrig

(null)
Det blev en tur ut på den nya piren. 
Så fin. 

(null)
Inte den solnedgång vi är vana att få, men fint avslut på dagen ändå med kära vänner. 

(null)
Mysig sittplats i inloppet till hamnbassängen. 

(null)
Dag 134


Öland är semester.