Entréfix

Nu har entrédörren målats färdig och vi är förvånade att det blev såpass bra att amatörmåla om en dörr. Att våga var det svåraste. 

(null)
Bygglampa och läsglasögon vid behov. 

(null)
Trappan växer fram och upp. 

(null)
Sex trappsteg blev rätt så lagom. 

(null)
Stenar som kom fram vid utgrävningen hamnade vid sidan. 

Förhoppningsvis blir det mindre iskana här till vintern och så ser det lite mer färdigt ut än den grusslänt som var där innan. Det blev ett slitgöra, jag som bara tyckte att det var att skrapa bort grus men riktigt så enkelt skulle det ju inte vara. Sten i olika storlekar kom fram efter att spettets hävstångseffekt fått hjälpa till. Nu gillar jag sten och efter någon regnskur kanske "kantstenarna" visar någon annan färg än smutsgrått?!
Vi har väntat på bergvärmen att den ska borras och installeras. Fått reda på att de har varit sjuka och nu inte kommer till oss förrän i augusti. Surt, men där var den planeringen rubbad. 

(null)
Snabblunch

Keldas tomatsoppa med knaperstekt bacon och krutonger. Svartpepparkvarnen åkte självklart fram ett par vrid och persilja från den lilla kryddhörnan. 
Kaffe önskade jag mig i Vemdalen by när vi hade handlat middagsmaten på Ica. Himla mycket vuxenpoäng att ha Hinzaväskan med kylklamp med. 
Inget fik i Vemdalen vad vi kunde se och åkte då upp mot Skalet där vi såg ett ställe på torget. Jag ville först bara kika in på Skalets Inredning där de inte hade det jag sökte. 

(null)
Finare nyckelringar till våra stigbyglar ville vi ha. 

Precis när vi klev ut från butiken såg vi att fiket mittöver stängde. Alltså hade jag gjort allt i fel ordning. Klev in på turistbyrån som också ligger vid torget och frågade om fik. Såhär dags fanns nog bara Klövsjö Stenugnsbageri öppet blev svaret. 

(null)
På Skalets turistinfo blev det en ny P-skiva/isskrapa. 
           (null)
Två emaljmuggar fick det också bli där. 

(null)

Igång med ugnen och in med två bullar från frysen, ladda och starta kaffebryggaren, en burk pepparkakor och varm mjölk. Det blev att trolla i gömmorna för fika ville jag ha. 

(null)
Lyktor och ledkryss uppe. 

(null)
Hoppas på många soltimmar så att tomaterna växer och mognar. 

(null)

Vädret skiftar snabbt här i Vemdalsfjällen och lika glad blir jag varje gång solen eller blå himmel syns. 

(null)
Bort med lamporna. 

Det har suttit en ljusslinga och lösa solcellslampor i skiftande färgeri fjällbjörken.  Nattetid har det sett ut som fjälldisco och något vi själva inte tokgillar. 
Skönt att vädret ändå har tillåtit en massa stugfix och att vi gick upp så tidigt. 


(null)
Tidig frukost eller nattamat?
Det ljusnar faktiskt. 

Kvart över två nu på natten dundrade snöskotrarna upp på skoterleden. Nej vars det var de fyra renarna som var ute för nattamat. 


Timmarna går så snabbt när man har semester.