Fjälljul

Börjar med att önska dig En God Jul! Hoppas att dagen varit fin och du har gjort något av den. Det gäller idag att göra de små sakerna och njuta i stunden. Att fira jul i liten skala har för mig bara behövt innebära att våra ungdomar firat med oss. Vilken tur att båda jobbar här i Vemdalsskalet. Vi åkte tidigt till backen i morse för att hinna åka lite utan köer.
Vi var definitivt inte först fast vi kom dit tidigt. Länge sedan vi kom innan dagen grytt, men vill man få lite utrymme innan alla backar har öppnat så är det fantastiskt att SkiStar öppnar tidigare för att sprida på skidåkningen.
Vi åkte i de backar som var öppna, skötte oss i liftköerna, men jag undrar om det skulle kunna vara lite tydligare om man nu ska dela stolslift med någon okänd. I ankarliften funkade det finfint.
Där skymtade jag Alwa med sin skidskolegrupp.
Hem för att fixa brysselkålen och sedan en grönkålssallad. Det mesta av julmaten står i färdiga matlådor, men jag ville ha lite mer och lite grönt.
En julaftonspromenad i sol och vind uppför backen.
Promenaden vände på toppen av Utsiktsvägen där vi stod och tittade på alla som åkte skidor en stund. Idag mötte vi en hel del familjer som var ute och gick för att göra plats för julmaten.
Så skönt att duka i lugn och ro. Insåg bara då att jag städat undan de juluppläggningsfat jag brukar ha. Här i fjällstugan finns en uppsättning av tallrikar, så det blir inte roligare än såhär.
Fika och paketöppning med våra ungdomar.
Sedan plockades maten fram och värmdes. Vi åt oss mätta även idag och kommer nog vara mätta även i morgon av alla rester.
Skönt att få hjälp av Vemdalen Catering. En helt klart annorlunda julafton, men mysig ändå. Kram till er alla som också säkerligen gjort en jul på något vis. Nu hoppas jag på ett friskt kommande år där pandemin lägger sig och vi kan gå tänka lite normalt läge på livet.