Grönt är skönt, gott och doftar härligt.
Blommor står sig inte så värst länge hemma hos oss, bara de tåliga orkidéerna. De gröna växterna glöms tyvärr alltsom oftast bort av olika anledningar.
Det som fungerar superduperbra är däremot CultDesignSwedens små bevattningskrukor Evergreen Herb för kryddor. Ett par gånger om året köper jag nya för då känns det som att jag har norpat och använt kryddorna så mycket. Basilika och timjan är de två färska kryddor som jag har haft nu i snart två år och visst skulle det vara spännande att prova ett par till av de fem taggar i rostfritt och dessutom få mer härlig kryddoft i köket. Det är ett enkelt sätt att kultivera med Cult utan att vara grön ut i fingertopparna. De har även små odlingsboxar för olika groddar som jag är riktigt nyfiken på för att kunna ha färska groddar hemma dagligen.

Före: Välansade och lite småtorra i topparna efter cirka två-tre månader i köksfönstret.

Efter: Nya krispiga och inte så stora ännu.

Så gott på pizza, tomat- och mozzarellasallad och toppa pastan.

Gillar taggsen som är i rostfritt och speglar så fint.

Timjan har jag mycket på grillat, kötträtter och på rotfrukter i ugn.
Fyller bara på vatten var femte eller sjätte dag och när jag då plockar lite med kryddorna sprider sig en hungerskapande, aptitretande doft i köket som får mina sinnen att minnas de franska varma byvägarna i Provence där många av de olika kökskryddorna växer utmed vägarna.