Stormöte

Kerstin hade beställt lite praktiska saker att ha i matten som plockades upp på morgonen. 

(null)
Där satt jag i en kubikmeter. 

Efter en varm dag med elevmöten så avslutades dagen av en ännu varmare aula för hela personalstyrkan för APT. Stormöte, så kul att se så många kollegor samlade. Luften därinne blev inte direkt avkyld av den varma personalen som fyllde rätt många stolsrader, som en bastu. Även om vi höll oss i skinnet och var lugna så kokade det nästan därinne. Cheferna höll i mötet och klarade av det så snabbt det bara gick. Ett kort avbrott för att fika innan vi delades in i våra tävlande lag för Källvind Kampen. Uppdrag, gåtor och en bilduppgift satt vi sedan med i varje lag. Vi satte oss ute vid en av långbänkarna. Det fläktade inte men det var aningens svalare ute iallafall. 


(null)
Härligt att många lag valde att sitta ute. Det skrattades högt när lagen kom på vissa gåtor. 

Johan hämtade mig och Kerstin och så åkte vi  hem till henne för att plocka några fler plommon. Ikväll skulle det kokas lite plommonmarmelad. 

På vägen hem åkte Johan och jag förbi Ljus i hem för att kolla in vilka ljuskällor vi skulle kunna välja. Mindre gult och kanske aningens starkare ljus letade vi nu efter. 
Smartlampor kanske kommer kunna ge oss mer av det ljus vi söker. De återkommer när de kollat av med leverantören hur de kan funka även när vi inte är där. 

(null)
Dag 467

Johan började med maten och jag kärnade ur plommon till en marmeladkokning. Det blev två kokningar med drygt två liter socker, lite citron, lite vaniljsocker. I det andra koket tillsatte jag även lite ingefära, chiliflakes och en skvätt rom bara för att testa. 

(null)
Vacker färg. 

Några plastburkar med marmelad hamnade i frysen och några glasburkar kommer få vara kylskåpskalla. Hoppas marmeladen blir en bra och lagom söt smak till dessertostarna som jag gillar efter maten eller på rostisarna eller på färska scones. 

(null)


Första fredagen efter semestern står för dörren. 
Kram