Sista åken

Vaknar till klarblå himmel, det känns lite vemodigt, sista semesterdagen här i fjällstugan. Samtidigt är jag överlycklig att få ännu en skidstund i detta underbaravårvinterväder. 

(null)
Peppar mig själv lite extra med att göra scones till frukost. 

Att höfta med ett recept går oftast bra och smak och konsistens blir då alltid lite annorlunda. Idag blev de goda men aningens smuliga. 

(null)
Laddade och taggade för lite skidåkning. 

För mig säsongsavslutning, men för Johan blir det en vecka till för han blir kvar här uppe och ska jobba. 

(null)
Lite småbrun snö på sina håll, men förvånansvärt bra backar. 

Det gäller att vara i backen tidigt då det fortfarande är kallt i snön. Sedan blir det slush och ett riktigt benpass när man ska ta sig ner. 

(null)
Tänk att så här års sitter jag utan vantar och jackan öppen i liften.

Vilken skillnad det är på hur skidåkningen är och hur den upplevs i december kontra i april. Fem månader som jag har fått möjlighet att få till 38 stycken skiddagar. Att kunna välja när vädret inte varit fördelaktigt och då bara köra en innedag eller som idag då jag egentligen skulle åka hem men så gärna ville hinna suga ut det sista ur min skidsäsong. 

Vilken härlig avslutning jag fick. När vi kom ner i Ravinen sista gången så gick vi in till Carina och Bosse på Klövsjö Sportshop för att såga tack och adjö för denna säsong. Hoppas snart att kunna få bjuda dem på en GT i solen på vår altan. 

(null)
Dag 361

(null)
Tussilago

När jag stod i plankan på altanen så såg jag hur våren på riktigt börja komma fram vid fjällstugan. Flera små gula blommor tävlar likt solen med att lysa upp den inte alltför färgglada sluttningen nedanför vår altan. 

(null)
Johan gick in för grillvård ute på altanen. 

Sara ringde och hörde om jag ville ha hennes sällskap på vägen hem. Jag ville ju inte att hon skulle behöva offra sig, men tog självklart tacksamt emot sällskapet. Det var lite tur för vi hamnade i en kö efter en krock på E4:an. Efter lång väntan kunde vi trixa oss förbi en lastbil för att komma till en avfart och på så sätt ta en mindre väg söderut. Vi fick alltså en ny körupplevelse på den mindre vägen kantad av fina små kyrkor och stora gårdar. Vi tjattrade på så redan kändes inte så lång. 

(null)
Svårgissad bild som Sara fångade på vägen hem. Ett ansikte? En profil?

Ett gäng tranor som seglade runt runt en bra bit upp i luften. Det såg ut som att de hade omröstning om vart de skulle landa. Vi såg olika motiv så som man kan göra när man kanske en sommardag ligger och kikar på molnen som drar förbi och ändrar form. 


Skönt att komma hem efter att ha lämnat av Sara borta i Kvillinge. Packade in och förberedde mig för vardagen som återigen drar igång i morgon. Så härligt det har varit med semester. Borta bra och det är hemma det också. 
Kram