Koll på läget

Två bilar rullade in i morse till Bomans Däck för att byta vintersulorna. Vi kom in till stan innan rusningstrafiken och var där innan klockan sju. De körde in bilen. 

(null)

(null)
Båda bilarna upphissade. 

Killen kom ut till oss och frågade varför vi inte hade några däck i bilen att byta till. Johan svarade lugnt att de ligger på deras däckhotell, men inga däck hittades. Suck… Det  var ju inte så att de har däck att låna ut eller så utan vinterdäcken fick åka på igen, jag fick ta Johans bil till jobbet och han fick ta min bil och åka hem för att leta däck. Hmm jodå de låg hemma så de lastades in i bilen och han fick ta en ny sväng in till däckverkstaden. Snacka om att tro så säkert att däcken låg hos dem att man inte ens kollar hemma fastän jag ställde frågan. Nu vet jag iallafall med säkerhet att vinterdäcken får stanna kvar på Bomans däck till nästa omgångs byte. Jag är så tacksam att jag inte var själv där i verkstaden och hade en reservbil att ta till för att direkt ta mig till jobbet. Allt löser sig och i efterhand kan jag dra på mungiporna och le åt morgonens mindre bra äventyr. 

(null)
Bomans godispåse

Här får man alltid en godispåse vid däckskiftet när man rullar därifrån. Godispåsen fick ligga kvar tills den rätta föraren skulle ratta. 

(null)

Valde den gamla vanliga vägen hem och tog den lite långsammare Kungsgatan. Igår trodde jag att vägen genom Kneipen ochcutcpå Riksvägen skulle gå snabbare då kön till Kungsgatan började redan utanför utfarten från jobbet. Tyvärr insåg jag då för sent att Riksvägen visst var avstängd och kön var bra mycket längre och ett försök till omdirigering gjorde att det sniglade sig fram och blev en rejäl omväg. Så jag lärde mig ännu en sak igår, att inte ta för givet att vägar är öppna och att jag behöver vara mer uppmärksam på varningsskyltar som meddelar dessa omvägar för att inte hamna på senvägar. Tar liksom förgivet. 

(null)
Roligt med post i form av vykort. 
En hälsning från Funäsfjällen.  

(null)
Dag 368 ute på altanen i mörkret. 
Skönt att komma ut en liten stund. 

(null)
Det blev en fransk dansfilm som avkoppling efter middagen. Dagen har gått även om kollen var liiite sämre i morse för vissa. 
Kram