Mjölkigt

Första advent och min BLOSSA-stake väntar där hemma på att få tändas. Här i fjällstugan valde jag att inte ha någon för vi kommer att vara hemma under december. Alla stakar och stjärnor lyser nu iallafall så fint i vintermörkret. 

Idag har det bjudits på en mjölkig dag på Skalet vilket är positivt för då funkar kanonerna och gör sitt viktiga jobb precis som de ska. Sikten blir därefter men vad gör väl det. Snö är det vita guldet och så värdefullt i fjällvärlden där skidbackar ska stå redo för oss som väntar. Snöläggarna såg vi komma ner från sitt pass uppe på berget och det syntes på dem att de slitit hårt. 

(null)
Mjölkigt

Annars en klar dag men just vid Vemdalsfjällens olika skidanläggningar ligger snökanonsdimman. 

(null)

Jonas och Johan trampade snö ochvpratade gärna HellyHansen med den som kom på besök till tältet. 

(null)
Efter klockan tolv var det som att proppen drogs ur.  

Tror att många satte sig i sina bilar för att åka hem efter skidtestet. Inga semestrar utan många åkte nog till fjälls bara för att få snökänning under laggen och få möjligheten att testa nyheterna som alla leverantörer plockat fram. 

(null)
Tre små rätter. 

Inne på Thaien fick vi upp värmen och fyllde på energin. Sedan var det i stort sätt bara att börja riva tältet och packa in alla kläder i bilarna. 

(null)
Alwa och Jonas bytte. 

Alwa har haft en svart takbox till sin lilla vita pärla och Jonas hade en vit takbox till sin svarta bil. De kom på att de kunde byta med varandra så det gjordes snabbt och lätt innan Jonas åkte hemåt. 
Båda nöjda med bytet som nu matchar bättre med deras bilar. 

(null)
Dag 248

(null)
Hemfärd

Satte oss i bilen efter att den fyllts på. Det skymmer tidigt men det kändes som att vi följde ett rött pärlband i den vita vinterskogen. Vi var många som skulle hem så kön ringlade sig långsamt fram på de bitvis vita vägarna. 

(null)
När vi åkte genom Färila så var vägen fint kantad med marschaller. 

(null)
I Ljusdal så var det julskyltning. 

Massor med människor ute denna söndagskväll för att kika i julpyntade skyltfönster och kanske köpa sina första julklappar. 


(null)
BLOSSA-staken är tänd. 

En mysig helg har passerat med snö, skidåkning, lite sömn och att bara få vara i fjällstugan. Nu är vi hemma och tillbaka för vardagen. 


Glad advent!
Kram