Variation

Dagen kan jag väl konstatera blev lite bakvänd. Jag började med en promenad i skogen innan allt drog igång. 

(null)
Klafsade upp till Yxbacken som lever en tynande tillvaro i smältningen. 

(null)
Våren har inte exploderat än. 

Sedan jag gick förbi Tibastbusken senast har det inte slagit ut så mycket mer. Fast dessa små blommor som är bland de första i skogen drar alltid till sig min uppmärksamhet. Dessa och hasselns ännu mindre blommor tvingar en att stanna upp för att verkligen se. Andas in våren liksom. Näsan rinner men vad gör väl det?

(null)
Fokus på blommorna inte hängena. Ändå syns de knappt. 

(null)
Efter Yxbackens gegga letade jag upp en bäck. 
Behövde skölja skorna utomhus. 

(null)
Hem för att logga in mig för styrelsemöte med Barncancerfonden. 

Sammanfattningsvis så säger jag berörd
Så viktigt allt Barncancerfonden visar, kraftsamlar och verkar för barnen och deras familjer under den tuffa cancerresan och efteråt på många olika plan. Tyvärr räcker oftast inte en medicinsk behandling för att bli frisk utan den kan bestå av lång cytostatikabehandling, operation och strålning. Då kan man ju tycka att man kan få bli helt frisk och återställd, men så är det inte för ett mycket stort antal barn och ungdomar. Hjärntrötthet och sena komplikationer som kan bli livslånga och försvårar så mycket i skoltiden och senare för ett önskat bra arbetsliv. 
Vår Wera fick alla tänkbara behandlingar med 18 timmars operation för att ta bort det stora cancertumören som växte i hennes huvud, protonstrålning i Uppsala i över 8 veckor och tuff cytostatika. Ändå gick det inte att rädda hennes liv. 
Jag vill idag så gärna kunna hjälpa till att göra livet lite enklare och kanske påverka till ett ok liv där helst alla barn överlever sin cancer. Jag vet, jag har mist mitt barn och önskar inget hellre än att inga andra familjer ska behöva genomlida sjukdomen eller följderna. 


Halvdag med styrelsemöte och sedan var det dags att direkt ändra fokus för att ta emot elever i ett klass-Meet. Teknikstrul med att "bryt-ut-rummen" inte fungerade, men jag har de snällaste eleverna som testade att logga in sig på nytt och när det fortfarande inte gick som jag ville så jobbade de på ändå tillsammans. Alla i olika matteböcker med olika moment. Det är ju bara att le och tänka att det finns så mycket värre saker än att tekniken inte fungerar. 
Eftermiddagens kollegiala lärande hade "språkstörning" som rubrik. Hela laget ska tillsammans köra en digital studiecirkel som SPSM (specialpedagogiska skolmyndigheten) erbjuder. Carina och jag har fått lite försmak under de eftermiddagar då vi gått en fortbildning på distans genom Norrköpings kommun via elevhälsan inom ämnet. Så viktigt att kunna bemöta elever där detta finns. 
Jag körde sista mötet från bilen med internetdelning från telefonen. Det gäller att hitta lösningar och kunna variera sig lite i dagens läge. På så sätt kom vi iväg tidigt och Johan körde under tiden många mil av resan medan jag ändå "bara" satt i möte. 

(null)
Bilkäk 

Rullar uppåt mot fjällstugan för att fortsätta distansundervisningen. Idag skulle jag ha varit på besök på VC för att kolla astma med någon spirometri eller vad det nu heter. Tyvärr avbokades min tid för det var symtom och hemkarantän på personalen. Trist, men tyvärr bara att gilla läget. 
Trist att även komma upp till fjällstugan, inte att komma upp i sig och träffa Alwa, men trist att hon får sitt provtest efter veckans screening och vi då redan är på plats. Ja men då hamnar vi i gruppen hushållskontakt och håller oss i skinnet ännu en gång lite mer än vanligt. Har fått läsa på smittskyddsbladet nu ikväll. Symtomfri som hon än så länge är så är det 7 dagars hemmavistele från testdagen som gäller för henne och vi är observanta på oss själva. 

(null)
Dag 38
Kräver inte så mycket mer än ett par minuter och man känner av plankan. 


Hur varierar du dina dagar?
Visst har vi blivit bättre på att hitta de små positiva sakerna i livet?