Kallare

Idag en ännu kallare dag här i Östergötland. Lite fjälltemperaturer här hemma som bådar gott för snöläggningen. Tänk om det kan bli en riktig skidsäsong även här nere för alla skidälskare. 
Johan var snäll och skrapade av min bil i morse när han åkte iväg till Stockholm och när jag sedan skulle åka en halvtimme senare så fick jag också skrapa. Dock gick det nog mycket snabbare än om jag hade fått skrapa allt själv. 
Underbart att sätta sig i en iskall bil, NOT, men desto mer underbart när stolsvärmen långsamt kommer och rattvärmen gör att handskarna kan åka av. Väl framme på jobbet när bilen är riktigt varm och go så ska man ut i kylan igen. 
Möttes av en förvånansvärt varm arbetsplats, en skola som jag aldrig tidigare upplevt denna värme i förutom sommartid. Ett par raggsockor och en dunväst på det så har dagen varit mysigt varm i vår mattesal. 


(null)

Varmare har det även blivit bara genom att gardiner kommit upp i personalrummet. Varmare för att det ser mer hemtrevligt ut. 

(null)
En snabbsväng till IcaMaxi för en påse mat. 

Såhär års är det ju nästan mysigt att matshoppa en tisdagkväll när det är mindre folk i affärerna och det är julpyntat. 

(null)
Den lilla tomteskaran har fått röda mattan. 

(null)

(null)

Köpte några vita hyacinter och en stor vit amaryllis när jag var på Blomsterhuset i lördags. I all enkelhet, som kanske käre Ernst skulle ha sagt, ner i en kruka med lite lummer. Jag gillar när det inte är alltför tillrättalagt i blomsterarrangemang. 

(null)
Får väl se om den blir lika vacker som på bilden. 

(null)
Dag 257


Hur vill du ha dina julblommor?
Färdigpyntade, avskalade eller opyntade?