Tar tag i häcken

Tack rara för gårdagens inlägg. Roligt att min vardag, min verklighet intresserar dig och att du följer mig här. 

Veckohandlingen gjordes så snabbt det nu kunde gå när det inte bara var vi som hade tänkt sig matshopping. På vägen hem så stannade vi till hos Fritte och Sara på en fika och lämnade av lite potatis för kvällen. 

(null)
Häcken byggdes på. 

Det blev verkligen inte bara en slät kopp kaffe när vi svängde förbi dem. Fast jag väljer att se det som en energipåfyllning inför dagens jobb hemma som stundade. 

(null)
Före 

Måste ju säga att den var väldigt snygg och grön innan vi gav oss på häcken. 

(null)
Tur det finns några stenar att stå på. 

(null)
Mycket bös blir det. 

Böset eller klippet fick jag äran att köra bort i den gamla skottkärran. Jag krattade ihop och körde kärran och det kändes i händerna som definitivt inte är vana. Blåsor försvinner. 

(null)
Grönt är skönt men inte alltid önskat. 

Helt otroligt hur bräkenväxterna tar sig upp trots all bekämpning de fått genom åren. Nu testar vi och ser om hasselörten kan ta över istället. Jag hade ju egentligen bara velat ha stenarna med grus emellan men vi har verkligen försökt få bort ogräset. Det ligger en matta under gruset och vi har testat så många bekämpningsmedel att jag har slutat räkna. Jag rensade igen iallafall och då ser det ju ok ut ett par dagar. 

(null)
1

(null)
2

(null)
3 Dag 160

Dessa tre bilder togs samtidigt, men lite som med livet så beroende hur man tittar så ser det kanske mörkt ut eller ljust ut. Tänker att alltid försöka vrida på saker för att få den ljusaste vinkeln. Inte för att man ska försköna saker men just för att försöka vara positiv till det som händer. Att se saker och ting positivt gör oftast saker lättare. 

(null)
Efter

Efteråt var det en mycket mindre häck som inte var så grön. Nu hoppas vi att den kommer ta sig och växa mer inifrån. Nästa år kommer utsidan få sig en lika tuff behandling. Nu fick den sig bara en klippning på årsgrenarna. Att ta tag i häcken, den utomhus, gick bra även o. Vi hann inte riktigt klart idag men får väl helt enkelt fortsätta i morgon. 

(null)
Kvällen

Mysig kväll hos finaste vänner med god mat och god dryck. Någon höll i sitt ord om läget i världen och vi andra höll kanske inte med men det är ju lite som det får vara. Alla är vi olika och har olika åsikter och har rätt att få yppa dem så länge som man kan lyssna på andras. Självklart inte skada eller kränka någon med ord eller handling när man tycker saker.  Jag gillar verkligen att vi männsikor är och tycker olika men jag önskar att alla kunde måna och vara rädda om varandra och vår jord vi delar alla tillsammans. 

Högt och lågt helt enkelt. 
Tack fina vänner för ikväll!

(null)
Kvillinge Kyrka ligger som fin granne. Häcken blev mindre efter dagen.