Gratis är gott

Stövlarna på och sedan gick vi ut på myren i Storhogna. Ut för att tillsammans med många andra se om vi hade någon lycka med myrbär/hjortron. Eftersom vi inte var först på plats är jag ändå förvånad att vi fick ihop såpass många bär. 

(null)
Skön dag för bärplockning. 

(null)
Skaljackan på för vindens skull. 

(null)
Många myltha, mogna hjortron, hamnade i magen. 

Gratis är gott stämmer sannerligen in på solmogna hjortron direkt från myren. Mmmmums

(null)
Det är något visst att gå runt i stövlar och sugas fast i klivet. 

(null)
Johan tröttnade och gick och la sig medan jag fortsatte en stund till. 

(null)
Fikadags, så bort från myren till lite torrare mark. 

(null)
Vi satte oss på en liggande fjällbjörk. 
"Med kärlek från fjällen" har vi verkligen fått med oss i våra burkar. 

Fika smakar så mycket bättre ute i naturen. Gött med nybakt bulle som i och för sig inte är gratis men hembakt och nästintill gratis. 
På vägen tillbaka till fjällstugan kikade vi in hos Bettan och Roger i Storhogna. Roligt att besöka andra familjer som hittat boende här uppe. 

(null)
Grinden ska omvandlas till en bänk. 

När vi tog ner altanräcket så åkte även en grind ner. Den skulle idag få bli till en kortare bänk. Det är lite bra att ha en bänk att kunna flytta runt där man vill sitta runt fjällstugan. 

(null)
Gratis är gott eller gott att sitta på en bänk när man dricker sin goda öl. 

Den här bänken blev lite kortare än prototypen och bra mycket stadigare. Roligt att återbruka material när man river och plockar bort. Medveten om att dessa bänkar vi tillverkat av gammalt virke kanske inte håller så länge, men vi förlänger ändå grindens liv. 

(null)
Rensade och klara. 
Gratis är gott. 

Dessa bär rensades och sedan la jag dem i en plastbytta och in i frysen. De kommer bli toppen att kunna plocka fram till vintern och koka lite sylt av. 

(null)
Dag 151

Gratis är gott, fri träning gör gott men ajaj när jag fick för mig att justera händernas läge efter ett tag. Sticka från vår nya altan var inte gött. 


Skön måndag med några gratistips.