Hemvändardag

Jag ska fortsätta att hålla avstånd även om jag åker hemåt för ett tag. Slutprov ska genomföras i matematikens olika stadier och eventuellt något i kemi, fysik och naturvetenskap. Vi tar emot max fyra friska elever åt gången som sitter i varsitt hörn av klassrummet. Platskrävande är det allt när man ska hålla avstånd, men det ska visst vara ok då?!

(null)
Det hade börjat falla lite snö redan klockan sex i morse. 

Vattnade växterna och drog för lamellerna och ner persiennerna. Det ser tråkigt och igenbommat ut, men vårsolen bleker så hårt på allt och förhoppningsvis klarar sig växterna då till nästa gång vi åker upp. 

(null)

(null)
Hej då fjällstugan och tack för denna gång. 

(null)
Uppe hos oss i Sångbäckens Fjällby var det inte så snöigt än. 

(null)
Inte på Skalet heller. 

(null)
I Vemdalen by var det snöfritt. 

(null)
Ett gäng renar kom i galopp mot oss på vägen strax innan Björnrike. 

(null)
Två älgar älgade över vägen och den sista fastnade på bild. 

Renar, älgar, tre tjädrar på olika ställen och en skenande fjällhare bjöd på nära-djur-upplevelser på avstånd tack och lov.

(null)
Vi tog det lugnt med sommarsulor och släpa.

Våren mötte oss sedan i Orsa med ljusgröna björkar utmed vägen. Ett drive-thru stopp i Mora resulterade i en besviken Anna. 

(null)
När jag alltid genomför min peppra-extra-ceremoni så upptäckte jag att min BigMac saknade kött...

Lagom lätt att "reklamera" när man först tagit och satt i sig pommesen och någon mil senare kommer till burgaren. Åker ju liksom inte tillbaka. Jag kikade ändå i påsen innan vi rullade därifrån för vi hade fått göra om beställningen tre gånger efter den långsammaste kön med tre bilar jag någonsin varit med om på en Drive-Thru. Berodde säkert på underbemanning och jag förstår att ingen gjort min förminskade portion med flit. Fast du vet när man är sådär hungrig så att till och med tanken av en hamburgare får det att vattnas i munnen och så blir man "lurad".

(null)
Släpper missnöjet snabbt och njuter av de ljusgröna björkarna. 

(null)


Fick äran att matshoppa när jag kom hem och sedan gjorde ungdomarna iordning tacos. Mysigt att sitta i uterummet där det nu utanför blivit så grönt och vackert. 

(null)
Det blommar för fullt och träden är gröna. 

Skönt att gå ett varv runt kvarteret efter en lång dag i bilen. Det blommar i varenda rabatt och skogen ljudet av fågelkvitter. Här är våren i sin peak och det är så vackert. 
Lyxigt att få kunna ställa skidorna i garaget igår och idag komma hem till full blom idag. 

Fantastiska kontraster att åka på morgonen från Vemdalsfjällen i snöfall och komma till Jursla, Norrköping, till fullt grönskande blomning. Väderväxlingar och årstidsväxlingar är mäktiga när det växlas om snabbt. Redo för vardagen igen och matlåda.