Avsked

En förmiddag med frukost, utcheckning, föreläsning av Axel Schylström och en massa hejdå-kramar. För många är det här lägret årets höjdpunkt då de får träffa andra barncancerdrabbade ungdomar och deras syskon från hela Sverige. Som mest kan det bli läger under sju år om man börjar hänga med som 13-åring. Det är många som alltså i år gör sitt sista år och som jag har haft nöjet att få följa på detta sätt. Från ung och kanske lite lägerrädd till att ta kommandot på dansgolvet eller vid pianot och leda musikquiz och spela. Fint att se hur ungdomarna månar om varandra och finns nära med peppande ord eller en stöttande arm. 

(null)
Inca, Jonas, Johan och jag. 

En massa idella ledare som kanske precis som jag plockat ut av sin semester för att kunna åka iväg på lägret. Vi är definitivt i stort behov av sömn, men att finnas med och ibland få stötta dessa ungdomar och att se dem växa är värt så mycket. 

(null)
Trötta, men förhoppningsvis fyllda av energi. 

Ungdomar i åldrarna 13-19 år som utmanat sig själva på olika nivåer. Grymt urstarka helt enkelt! Ni är bara bäst 💛💙

(null)
Axel Schylström

Axel Schylström  fick avsluta lägret med en peppande föreläsning om hur viktigt det är att ha en målbild, en vision om vad man vill göra och kämpa för den. Många berörda ungdomar och ledare och förhoppningsvis med en ny tanke eller dammat av något man känner igen, att ha visioner och jobba för dem. 

(null)
Föreningars ledare avtackades med fina brickor/skärbräden. 

(null)

Med pastasallad i lådor så var vi redo efter kramar och gråt att åka hemåt. Några stopp längs vägen för att släppa av ungdomar och vår kära informatör. Inca och jag har delat rum som vanligt när vi har varit på läger och korridorsvandrat ihop på nätterna. 

Ett STORT TACK riktar jag till Barncancerfonden som gör dessa viktiga sammankomster möjliga och till Barncancerfonden Mellansverige som styrt ihop ett fint arrangemang för att få till ett möte så viktigt för denna grupp ungdomar. 

Nästa år står Barncancerfonden Norra tillsammans med Barncancerfonden för det härliga lägret. 

0 kommentarer publicerat i Allmänt, För en god sak, Inspiration;
Taggar: Axel Schylström, Barncancerfonden, Barncancerfonden Östra, Högfjällshotellet, Sälen, föreläsning, förengodsak, grymma ungdomar, läger, tack, tillsammans