Semesterdags

Jag kände att det var i stort behov av en semesterdag och vad är inte mer lyxigt än att sitta i bilen i rätt så många timmar då på sin bröllopsdag för att komma upp till fjällen? Det är 22 år sedan vi träffades ute på Kulturnatten i Norrköping och det är 21 år sedan som vi gifte oss på Kulturnatten, alltså ett år senare. Vart tog åren vägen, vad har vi gjort och vad har vi inte gjort? Vi vet så väl vad vi har råkat ut för vad det gäller olika livsöden och sjukdomar. Det har lärt oss att försöka leva här och nu och dessutom tänka på att det mesta i livet inte är så viktigt som går att köpa nytt. Materiella saker går alltså att ersätta, men att vara rädd om de man har kring sig. Därför är det lyxigt att jag nu kan och har möjlighet att ta en dag ledigt för att förlänga helgen. Jag har alltså SEMESTER en hel dag!

Det flöt på rätt så bra genom Stockholms rusningstrafik och vi rullade på lugnt och fint uppåt genom Sverige i det grå regnrusket. 

(null)
Första snabbmatsstoppet

(null)
Lite slöspelande och små samtal om allt möjligt, bilresor sittandes bredvid är slappt och skönt. 

Sonen åkte visst hem, kul för hunden iallafall, men jag hann inte se honom innan vi åkte. Nästan en timmes telefonsamtal med honom om hans tankar kring skolan och sitt boende. Härligt att han delger mig. Skönt med vuxna barn som tar hand om huset tillsammans med vår vovve när vi åker iväg. 

(null)
Andra snabbmatstoppet

(null)
Jag väljer hellre en stor kaffe än något annat. 

(null)
Första kullarna

(null)
Mörkret faller snabbt nu.

(null)
Tjohoo, stängde av mina alarm inför morgondagen. 

En mellanlandning i Vemdalen på vägen upp för att hämta ett par kvarglömda byxor efter sonens säsong. Sedan är det raka vägen till Funäsdalen. 


(null)
Framme i Funäsdalen 
 Höstrusk som gärna får övergå till åtminstone uppehåll de närmsta dagarna. 
Nu ska jag andas lite extra. 
SEMESTER
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Funäsdalen, alarm, andas, bilresa, fjällen, kaffe, samtal, semester, snabbmat