Syskonträff

Min man har bjudit in sin syster, sin gamla kompis och hans bror till att äta kräftor i septembermörkret med oss. Självklart med respektive. En syskonträff blev det ju. Uterummet står dukat med nya och gamla kräftlyktor i taket och lite kräftdetaljer på bordet. En ny liten ljusslinga med batterier får vara mysbelysning på bordet ikväll. Det blir inga kräfthattar, men lite snapsvisor ska det allt bli även om jag själv avstår dessa starka droppar. 

 
 

Inte den snyggaste dukningen, men när det sedan kommer till att tallrikarna är fulla med kräftskal så är det toppen att bara kunna kasta allt. 

 

Dagens ljuvliga skogspromenad tog svängen över Yxbacken. Liften gick upp med downhillåkare och Mats skjutsade de som var för lätta för liften på fyrhjulingen. Så roligt att det finns aktivitet i backen även när det är snöfritt. Det skulle kunna växa ännu mer, jag drömmer och funderar och det gör säkert klubben också. 

Flugsvamparna är väl alldeles för vackra för att vara giftiga? Sista svampen ser dock ut som att någon tagit en rejäl munsbit av...
 
 
 

Nu väntar vi våra gäster. 

Ha en fin kväll alla ni som kikat in här idag igen. Jag är glad och förundrad att så många vill följa min rätt så vanliga vardag, men det är kanske just det. 
KRAM
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Mat och Bak;
Taggar: Dogue de Bordeaux, Hemmet, Kräftor, Träning, Uterummet, Yxbacken, downhill, dukning, mat, skogen, svamp