Sofialoppet

Fjärde året i rad med detta trevliga lopp, som en familjefest, för en god sak där hela anmälningsavgiften går till Barncancerfonden eller Cancerfonden. Stadium med ett stort antal sponsorer hade verkligen gjort detta lopp lyckat. Jag har varit förkyld och hostat sedan vi kom hem från Polen så det fick bli en skön kvällspromenad runt banan. 

Johanna och Malin från Friskis & Svettis höll i uppvärmningen och den fina minuten för att hedra alla som kämpar eller har kämpat mot cancer genom att klappa händerna. Det är mäktigt och samtidigt så fruktansvärt tufft för just då klappar jag för min älskade unge som kämpade så mycket som bara gick. Hon ville leva och jag ville att hon skulle leva och alla andra ville det också. Wera fick allt; behandlingsscheman, operationer, strålning och cytostatika. 

En minut kan kännas lång, men det var till Wera mina tankar och känslor gick. 
Sedan tutade Sofias son starten och alla sprang iväg. Jag tog det lugnt och promenerade utmed sidan och njöt av att höra alla urgulliga barn som peppades av sina föräldrar medan de sprang i sick-sack så snabbt de kunde för att sedan behöva vila en stund innan nästa intervall. 

Med peppande skyltar och funktionärer så kändes inte promenaden ens som fem km. Livbojen räddar liv och jag hoppas att de 600000 kronor som Sofialoppet dragit in kan bidra till forskning så att cancer kan utrotas och alltså likt livbojen kan rädda liv. 

Tredje året innebar ett tredje armband med Sofialoppet på som en fin symbol. För en god sak köper jag gärna saker. 
Fint lopp
0 kommentarer publicerat i För en god sak
Taggar: Barncancerfonden, Cancerfonden, Norrköping, Sofialoppet, Stadium, Wera, familjefest, förengodsak, livboj, lopp, löpning, pw, träning