Regndag - IKEAdag

Idag hade vi tänkt oss en tur till Linköping för att kolla in Expo Valla, men med regn i bagaget fick vi nöja oss med ett besök på IKEA för att göra lite ljusa inköp till stugan i Vemdalsskalet. Vi var definitivt inte ensamma för att hitta en parkering, men allt går med lite tålamod. Säga vad man vill om IKEA så ger de inspiration till en överkomlig peng. Kul att kunna göra förändringar i hemmet som inte kostar skjortan. 

Kundvagnarna fylldes med ljuskällor med olika ljusstyrka, taklampor till kök och vardagsrum, bordslampor att ha i fönster, golvlampor att kunna läsa vid och ljuslist till en halvvägg. Att köpa belysning som iallafall blir lika i de två delarna av huset gör att de lyses upp lika bra även att möblerna inte är desamma. 

Många kartonger som ska med nästa tur upp till huset som Barncancerfonden Östra köpt som rekreationshus till sina drabbade medlemmar. Dammsugare, tv och spel ska också få plats i bilen, men förhoppningsvis kan en till familj åka upp samtidigt och fylla sin bil. 

Ikväll fick så äntligen Johan grilla och det blev perfekt grillat till potatisgratängen. Vi satt i uterummet, där vi nu startat upp värmepumpen för att få en skön värme. Mysigt att sitta därute med alla ljuslyktor och samtala om vardagliga saker med hela familjen. Lite ostar drog ut på det hela och sedan samlades vi över godisskålen och jag över naturgodiset. 
Lugn lördag helt enkelt som jag ville.  
Hoppas din lördag blev så som du ville.