Hjärta med mening

"att vara född, att få uppleva, alla skratt, åsikterna & viljorna, alla dagar hela livet, gnabbandet och tjatet, i kärlek & samhörighet, lärdomar & gemenskap, de förväntansfulla högtidsstunderna, samtalen och funderingarnavid köksbordet, blåbärsplockningen och den ljumma smulpajen, allt bus och alla fnittriga skratt, cykelutflyerba med picknickkorgen, de varma långa dagarna på stranden, att få finnas varje dag, att vi alla får uppleva livet, det räcker inte med nästan alla, tillsammans ska vi kämpa för alla"

Detta skulle kunna vara mina egna ord, med vissa små tillägg som att få sitta på en solvarm klippa & få känna vinden i håret under segelturen och att få känna kylan nypa i ansiktet i skidbacken. 
Hjärtat som är av små pärlor där inte alla är fyllda och de ofyllda pärlorna symboliserar de som inte får fortsätta leva livet och njuta av allt. Tillsammans, som lyktan heter, är en fin symbol för att #80procenträckerinte (som Barncancerfonden har som en av sina hashtagsslogan). 20% får inte chansen till ett fortsatt liv för att det trots den svenska bra sjukvården inte överlever sin cancerdiagnos. Fantastiskt att Majas Cottage stöttar genom att ta fram lykta efter lykta, den ena lika fin som den andra och där en del av summan går till Barncancerfonden så att forskningen kan fortsätta att lösa gåtan som kan utrota barncancer. 

Tillsammans

Tvätt och tvättstugehäng har det blivit en hel del av idag, men vi har fått till två små promenader efter köksröjet. En promenad i vår ljuvliga skog och en liten promenad för att Nowa och Sallie skulle få träffas. Mysigt när hundar av olika storlek kan finna varandra och bara vara bredvid varandra. Vi hussar och mattar tog oss lite dricka och satt bara och pratade helt enkelt och trevligt innan vi vände hemåt och regnet kom. 

Fick lite bilder från gårdagens kräftkalas och det är alltid roligt att få andras ögonblick. 

Under de gamla och nya kräftlyktorna, som fick ljus från en alldeles för kort julgransslinga, satt vi och åt och sjöng tills klockan blev sent. Så härligt att ha uterummet som verkligen används mer än bara sommartid. 

Kvällen blir repris av gårdagen matmässigt då det blev otroligt mycket mat över och med två kilo godis som jag glömde plocka fram. Grillat kött, potatisgratäng, en hink med kräftor och rabarberpaj duger gott och så skönt att allt är färdigt. 
NAMASTE och GOD KVÄLL!