Inneröj

Skulle ut efter frukosten, men det öste ner och med huvud- och ryggvärk ville jag inte ut då, så det blev en väldigt lugn inneröjardag. Två sopsäckar med kläder får en annan hemadress, men det är fortfarande massor kvar att rensa. Nu är det påbörjat iallafall. Det extra tv-rummet går nu även det att komma in i för att kunna sitta i soffan eller använda som det extra gästrum det var tänkt som. 

Inköpet på VERA Design & Interiör när Ernst  var på besök var en vas/lykta som jag har tittat på ett tag. Tycker om många av ERNST-prylarna, men har bara några lyktor, skålar, servetter och handdukar av märket. Som nog alla vet gillar jag lyktor av alla de slag och när de även har möjlighet att agera vas så gillas de nog ännu lite mer. Denna är av den lite högre modellen så högre snittblommor eller vass funkar fint. Jag placerade den på uterumsbordet med ett blockljus och för att stabilisera ljuset på den kupade botten fick det bli kvarnsalt i botten. 

Enkelt och vackert på bordet, tycker jag med svart och vitt, lite ERNST-inspirerat. Igårkväll fick vi en fin uteblomma som passar fint vid de vita lyktorna som lyser upp aningens i höstrusket. 

Egenbakad pizza med prosciutto och ruccola. Det blev kvar lite äppelpaj med vispad grädde från gårdagen, så den åkte in på eftervärmen och smakade nästan lika god som igår kväll när den var uppvärmd. Äpple med kanelsmak är så gott. 

Det räknas väl inte till träning, men det är en träning i balans iallafall och det enda som gjordes idag. Vilken tur att jag fått denna dag för återhämtning och vila för i morgon ska jag vara laddad för en ny vecka. 

Tänk om jag hade denna städgen mer naturlig, då skulle vi ha det fint och prydligt här hemma jämt. Den försvann för flera år sedan då jag tyckte att det fanns andra saker i livet som var viktigare, men jag måste få erkänna att när man röjt känner man sig rätt nöjd. 

Alltså har jag en nöjd söndagskänsla inför måndagen. 


0 kommentarer publicerat i Allmänt, Inköp, Mat och Bak;
Taggar: ERNST, Handstand, Rensa, VERA Design & Interiör, hemmet, inredning, inspiration, lykta, mat, pizza, röjardag, uteblomma, uterummet, vas, äppelpaj