Vänner och semester

Vilka fina semesterdagar vi har fått tillsammans med våra vänner Linda och Rikard på Öland i Byxelkrok. Vädret har inte varit det Ölandsväder riktigt som vi har varit vana vid, men regnfritt och med långa stunder med sol och värme. Över Byxelkrok har det ändå känts som en ständigt mer öppen sky. 

Kvällarna har vi spenderat i uterummet med utsikt över vattnet och hamnen. Samtal som har haft mycket spridda samtalsämnen och som har givit kvällarna djup och skratt. 
 
 
 
 

Här i Byxelkrok kan man få så fina solnedgångar och det samlas alltid många utmed piren och på stenstranden. Många har grill och picknickkorg för att kunna sitta utmed den solvarma piren och se hela naturskådespelet hur solen sänker sig som i havet.

Gårdagens inköp testades till frukosten, en brödkniv. Johan har köpt en kniv de senaste somrarna i en sjöbod nere i hamnen, så i den rosa påsen följde det med ännu en kniv hem. Billigt knivmärke om man jämför med de andra knivarna som samsas i knivlådan.

 
 

Varmaste dagen utlovades och vi valde att ta badväskan och gå igenom marknaden ner till stenstranden. Det blev inget bad i blåsten utan efter ett tag valde vi att packa ihop och fara hem till Jursla, Norrköping innan alla marknadsbesökare skulle tillbaka söderut på den smala Ölandsvägen. Så fort vi åkte ut ur den lilla sommaridyllen Byxelkrok tjocknade molntäcket. 

Lunchen intogs nere i Kalmars hamn inomhus innan vi rullade hem. 
 

Vi letade rätt på ett matställe inomhus för det var gråkallt och blåsigt ute. Ett trevligt avslut på några finfina dagar med barndomsvän med delar av familjerna och jag är så glad att man lite spontant kan få ihop en minisemester. Det är roligt och ekonomiskt att kunna tränga ihop sig och få umgås med goda vänner så som vi har gjort. Ett stort plus var det optimalt vackra läge det råkade vara på stugan vi fick möjlighet att hyra och det tackar jag husägarna för att de vågade på att hyra ut. 

 
 
 
 

Våga semestra med vänner, det är så mysigt och trevligt!

 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Inköp, Mat och Bak;
Taggar: Brödkniv, Byxelkrok, Inköp, Kalmar, PureKomachi, hyra hus, kniv, lunch, matknad, semester, solnedgång, stenstrand, vänner, Öland