Julgransplundring på Wreta Gestgifveri

Idag har Barncancerfonden Östra haft sin årliga julfest/julgransplundring. Jag bokade fina Wreta Gestgifveri för de tog så väl emot oss förra året och det är dessutom både gott och så vackert hemtrevligt där. 

 

Vackert väder denna januarisöndag med lite bitande vindfrost i kinderna när jag fick tända marschaller och lyktan vid den inbjudande entrén. Borden var dukade för nästan 90 sittande gäster runtom i det stora huset. Hjärterum löste det hela fantastiskt fint och alla familjer verkade nöjda med att få träffas och äta buffé, efterrätt och kaffe med kakor. 

 
 

Malin och Niklas med hjälpsam personal tog väl hand om oss och gjorde allt för att göra vår dag till en toppenjulgransplundring. 

 

Mycket gott 

 

Det pärlades BU CANCER-armband och för att klara det pilliga och synkrävande pysslet krävdes lite extra ljus för några. Härligt att se så många hjälpas åt. 

 

De helt underbara sjukhusclownerna Rosa, Sigrid och Karl von Tratt höll i julgransplundringsdans runt granen och igenom huset innan granen och granen kastades ut. Karl fick alla juleljus pånypta på sig och kastades ut i år igen och nu är det tradition när han åkte ut för andra året i rad. Barnen älskar verkligen när clownerna busar till det lite extra och det ger många föräldrar en chans att hinna träffa andra föräldrar för en liten pratstund. 

 
 

En julgransplundring betyder godispåse och Marie och jag hjälptes åt att fylla på godis från generösa Haugen Gruppen, lite köpegodis och en festis. 

Clownerna delade ut påsarna och vinkade hej då till alla barn och föräldrar innan de klev ut för att åka vidare på nya äventyr. 
 

 

 

Ett STORT TACK till Wreta Gestgifveri för idag och en varm kram till alla härliga familjer jag har fått träffa och umgås med denna mysiga dag. 

 

 

0 kommentarer publicerat i Allmänt, Mat och Bak;
Taggar: BU CANCER, Barncancerfonden Östra, Glädje, Haugen Gruppen, Julgransplundring, Wreta Gestgifveri, clowner, efterrätt, fika, gemenskap, godispåse, inredning, julfest, kasta ut gran, långdans, mat, pärla armband, sjukhusclowner