Funäsdalen

Vi kom upp till Funäsdalen ganska så sent igår kväll, det hade iallafall redan mörknat. När vi hade checkat in gick vi ner i restaurangen för en bit mat, älgentrécôte och osttallrik. Mysigt att vara här uppe igen även om det bara är för en kortis. Johan jobbar och jag åker skidor, vilket jag tycker är en bra fördelning. Efter en stor och god hotellfrukost, lite yoga som var skönt uppmjukande så klädde jag mig och tog mig upp till Gondolen. Vilken lyx att byn har en lift för att ta sig upp på berget och inte bara från Kåvanhållet som det tidigare varit. 

Snön föll och sikten kan man väl inte kalla för god, men skidåkningen fick gå på känsla den översta delen av backen där det var sämst med sikt. Underbart underlag med välpistade backar och ett skönt täcke med nysnö ovanpå och frrr-et vibrerade upp i hela kroppen när jag tryckte på i sköna carvingsvängar i nästan folktomma backar. 
Körde igenom alla backar som jag kände för och sedan tog jag mig en välbehövligt värmande kaffekopp uppe på Toppstugan. 
Ett par åk till blev det innan jag tog den lilla svängen ner till byn. 
 
 
 
 

Det gick nästan att åka ända fram till entrén.  

 

Fjällpasta med renskav på Café Loftet som en sen lunch och sedan en tur till Fjellost borta i Bruksvallarna innan jag följde med Johan på en tur till Tännäs och Kappruet. 

 

Tillbaka på hotellet och efter lite väl lång väntan kom god tapas på lokala produkter in och en perfekt stekt hamburgare. 

 

 

Gott slut på en bra dag helt enkelt. 

 

 

 

0 kommentarer publicerat i Allmänt, Mat och Bak;
Taggar: Café Loftet, Fjellost i Bruksvallarna, Funäsdalsberget, Funäsfjällen, Helly Hansen, Hotell Funäsdalen, Mat, Tapas, Toppstugan, fjällpasta, frukost, hamburgare, kaffe, osttallrik, senlunch, skidåkning, älgentrécôte