Viktigaste julfesten

Årets nog viktigaste julfest är den jag får vara med på är när Barncancerfonden Östra med hjälp av Kockduon och en massa gott sött från Haugen Gruppen ordnar julmat på BOND för cancersjuka barn och ungdomar och deras föräldrar och syskon. Ett långbord hade dukats upp så fint och mat och must mumsades på under en fin stämning mellan familjer, personal och styrelsemedlemmar. Tänk att det är så fint att få möjlighet att träffa familjerna i deras sjukhusvardag. Jag vet att alla försök till att bryta känslan av isolering och tomhet är värda så mycket. Avdelningen har idag en så mycket större möjlighet till att kunna träffa andra i liknande situation i de rum och i det lilla familjeköket. 
 Styrelsen höll sedan årets sista styrelsemöte för året i ett av sjukhusets konferensrum/mötesrum. Som en extra krydda hade vi bjudit in vår nya generalsekreterare för Barncancerfonden Isabelle Ducellier. En varm och driven fransyska som precis som vi andra drabbats av ett barn/ungdom med cancer. 

(null)

(null)

(null)
Man kan fylla på med värme och kärlek på olika sätt. Ikväll fick avdelningen dess två fina fat fyllda med godsaker från bland annat Haugen Gruppen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Några familjer behövde äta inne på sina rum och några satt med oss vid långbordet. Trevligt att få prata med både barn och föräldrar medan vi åt av den goda maten. 

(null)
Vår alldeles egna fina julgran Heléne som kom med grön klänning, gran i sitt hår och blinkande julgransljus som halsband. Även att plastgranen på BOND är fin så tar alltid en levande gran första plats i mitt hjärta och ger så mycket mer julkänsla. 


Ett styrelsemöte på två timmar höll vi sedan mätta och belåtna där vi gick igenom en diger dagordning. Vilken fantastisk styrelse jag har!
T A C KSkulle vilja kunna jobba med det här ännu mer för det känns så viktigt. 
Barncancerfonden och de lokala föreningarna försöker göra skillnad. 


0 kommentarer publicerat i Allmänt, För en god sak, Mat och Bak;
Taggar: BOND, Barncancerfonden, Barncancerfonden Östra, Förengodsak, Haugen Gruppen, Kockduon, frukt, godis, göra skillnad, julfest, julmys, mat, styrelsemöte