Tema god mat

Dagen började med lite yoga innan den sena frukosten. Tjejerna ville till Lindvallen så då fick den röda tråden bli just Lindvallen för till kvällen hade Lammet & Grisen bokats för ett sällskap på 20 personer. 

Snön föll under hela dagen och temperaturen höll sig runt nollan så det var rätt så hårt i backen eftersom att det hade frusit på sedan gårdagen då det var lite mer vårvärme i snön trots blåsten som då var. Jag kände att jag gnällde över min svullna och begynnande blå tumme som värkte och pulsade och som inte kunde hålla i en stav. Samtidigt snöade det rätt så bra vilket som då tog bort mycket av den lilla syn jag har utan glasögon. Det blev nog bara fyra åk innan vi åkte ner till Mc Donalds där vi insåg rätt snart att vi inte skulle få någon plats den närmsta tiden. På med skidorna och med siktet istället inställt på Snögubben, toppstugan, så blev det automatiskt mer skidåkning. 
Vi beställde ändå in hamburgare och var nöjda med den service och det lugn som vi fick på restaurangen. Där satt vi länge och hade trevligt innan ungdomarna fortsatte att åka skidor och vi tog oss genom halva systemet tillbaka till bilen. 
På Ski Lodge var After Skin i lite för ung ålder så vi sökte återigen lugnet på Gustav Grill & Bar där vi fick lite trevligt sällskap av en annan Norrköpingsfamilj. 
Snabbdusch och iväg för mat på Lammet & Grisen som blev en lång sittning tillsammans med många andra familjer från vår förening. 
 
 

Med en hjälm nedtryckt på skallen är man ju ingen nyfönad skönhet och inte heller att gå omkring med underställ kanske är så superläckert fastän det är otroligt skönt att bära. Skidsemester är en skön ledighet där det inte krävs så mycket mer än att åka skidor och bestämma lunchställe vilket är lagom ansträngande. 

 

Vi beställde in tre sorters filéer som vi kunde fylla på med hur mycket olika tillbehör som helst och ta om tills vi var mätta och nöjda. Det blev en tretimmars sittning med mycket prat medan vi blev mer och mer fulla i våra magar. 

 
 
 
 

En skid- och matupplevelse med variationer på alla områden har vi fått dessa dagar här i Sälen. 

Tack till alla fina och härliga möten!
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat och Bak
Taggar: Gustav Grill & Bar, Lammet & Grisen, Lindvallen, Mat, Skidåkning, Snögubben, Sälen, Toppstugan