Vinterkänsla

Mysigt att ha fått riktig vinterkänsla med neremot -20 i natt. Det har alltså varit mer än 40 graders skillnad på ute- och innertemperaturen, så vi är evigt tacksamma över att vi kunnat stå med sladd. Vi fick stå kvar vid Funäsdalsberget i natt också, men vi gästade Anna och Mathias som håller på att totalrenovera Funäsdalens gamla bygdegård och blev kvar där efter husesyn och pizza. Imponerad över deras arbetsflit och hur fint de renoverar om det hus som agerat samlingslokal på olika vis i många år för byborna.
Snön föll lätt när vi vaknade och det var inga mängder som hade kommit under natten, men ett nytt rent snötäcke ser alltid fräscht ut.

 

När jag ser ett projekt som deras fina hus kommer idéerna krypande hos mig och jag verkligen går igång. Tankarna kommer även in på det sista med inredningen, piffet med möbler, kuddar, textilier och växter. Får bilder om hur mysigt de kommer få det framför kaminen eller vid det långa matbordet, riktigt glad för familjen som letat hus i fjällen så länge.

Vi började så lugnt och fint vår resa tillbaka hem eftersom vi inte kände för att stå med el en natt till.

 

Det isade snabbt igen på rutan och sikten blev inte så bra på den hala vintervägen. Johan fick stanna några gånger för att göra torkarbladen fria från is även att all värme satsades på rutan.

 

Första renflocken vi råkade ut för sprang jämsides med oss, men den här skaran renar ville bestämt över så då är det bara snällt att vänta tills alla har passerat.
Fascinerande hur välkamouflerade de är och det känns som att de dyker upp från ingenstans varje gång vi råkar ut för dem, riktiga vägrenar i vägrenen.

 

Stundtals så var det uppehåll från snöandet, men fram till Kålböle var det snöigt och halkigt. Väglag man får räkna med och ta med i sin tidsplan så här års.

 

Linsells kyrka passerades i uppehåll.

 

Solen kom nästan igenom en liten stund...

 

...och vägen fick ibland fält med grepp.

Borta bra, men hemma är också bra. Skönt att efter en lång och seg bilfärd få lägga sig på mattan där jag körde en massa ryggstretchande asanas. Den första är ju inte från mattan, men det gjorde jag på mattan och den var lite smidigare än med full vintermundering på.

 

Dessa plus Cow Pose, Cat Pose, Bananaasana, benen 90 grader upp på väggen, Child Pose och sedan bara legat under en fleecefilt på det mjuk-hårda golvet vilket var underbart för rygg och nacke.

 

I helgen tänder vi en massa ljus!

 

En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: Funäsdalen, Husbil, Yoga, bilfärd, vinter, vinterväglag
#1 - - JUNITJEJ:

Så härligt och vackert det är med snö!

Svar: Visst är'e vackert. Jag älskar det vita, det ljusa.
annasiwer