Sprider ljus

Tänk vad lätt det är att sprida ljus i sitt hem med ljus. Sprida ljus till sina vänner är också något som är viktigt och antagligen är jag väl lite extra känslig just nu, men tycker att det finns skuggfläckar i min vänkrets fastän jag tycker så mycket om dem, men även solen har ju fläckar där det är lite kallare och snart så vänder även dagen mot ljusare tider igen. 

 

Vilken skillnad det har blivit på ett par dagar här hemma med ljuset. Adventsljusstakarna hjälper verkligen till denna mörka period att lysa upp i alla mörka vrår. I år satte jag även en adventsljusstake på köksbänken vilket jag först kände var lite småtokigt, men efteråt blev jag riktigt nöjd med att ha en liten vit ljuskälla som kastar ljusskuggor uppåt väggarna.


Ikväll efter matshoppingen så blev det kebabkryddad lövbiff tunnstrimlad i mjuka tacobröd, vitsås och sallad. Snabbt och enkelt när vi kom hem sent.

 

 
 
 

Det var lite tur att advent låg redan i november för vi behövde ljuset som hjälpte till att sätta färg på tillvaron, tycker jag.

 

Fem minuters matlagning räcker i tid en vardag, eller hur?! Strimlae och snabbfräste lövbiff, saltade och pepprade, kryddade med kebabkryddan. Gjorder en blandsallad, vitsås på créme fraiche, pepparmix och lite aromat och lite riven ost som topping innan tacobrödet veks ihop.

Tidig och lugn kväll, vilket kroppen kräver just nu och då är det bara att acceptera läget. Saknar dock den lilla form av träning jag ändå kunde göra innan. Håller tummarna för att det ser ok ut på torsdag när jag ska tillbaka till Linköping för borttagning av stygnen som hållt fast tryckkudden. Hoppas huden som är ditsatt och ditsydd vill fästa och läka som den ska och att provsvaret som är på undersökning hos patologen visar på radikalitet så att jag slipper mer karvning av näsan. 

 

Viss väntan känns så lång...