Charterkänsla

Igårkväll åkte vi med husbilen, vår egen transfer, till destinationen Kaga Bygdegård strax utanför Linköping.

Det skulle bli en 90-årsfest med tema CHARTER. En mer riktig transferbuss gick från Norsholm med glada turister som likt Johan och mig var förväntansfulla över paraplydrinkar och varm gemenskap denna annars kalla och grå novemberkväll.

Annika 40 år och Karin 50 år ordande gemensamt en stor fest med stor och härlig sommarsemesterkänsla.

 

Vi rullade in och möttes av ett färggrannt ljussatt hus och sedan efter stöttorna på husbilen hade kommit ner tog vi oss en liten egen fördrink och laddade med lite Sällskapsresa-klipp. Suntrip var länge sedan jag såg och den måste jag nog se om snart, känner jag efter den här festen.

 

Istället för en blomma tog vi med en flaska vin och en vas, Born in Sweden. Man ska ju ge bort något man själv tycker om och denna vas som jag köpt på VERA Design & Interiör skulle gärna få flytta hem även till mig. Den är så fin att ha en bukett blommor i eller någon enstaka blomma som tack vare den sfärformade stålbollen kan stå snyggt ensam utan att tippa.

 

Efter säkerhetskontroll med tjutande larmbåge och två grymma Securitasmän kom vi in i festlokalen. Flygvärdinnor tog emot oss och gav oss en paraplydrink och lite mingeluppgifter. Alla var klädda med riktigt sommartema och fyra grabbar/män hade likadana t-shirtar. Säkerhetsgenomgången skötte de fyra flygvärdinnorna synkat och mycket pedagogiskt medan Annika och Karin höll i välkomsttalet och berättade om säkerhet och annat matnyttigt för att kvällen skulle bli toppen. Herr och fru Storch var inte med oss, men väl en hel flock flamingosar.

 

Läckra detaljer tillsammans med sommarklädda gäster gjorde att jag fick ett smakprov på hur en charterresa kan vara.

 

Bordsplacering där borden var olika typiska charterresmål gjorde att man skålade lite extra med Thailand som då jag satt vid.
Medelhavsbuffé med obegränsat med dricka till maten, kladdkaka och kaffe till efterrätt.

 

Min fina Annika som jag pluggade en hel del tillsammans med på lärarprogrammet är en av de gladaste, spralligaste och varmaste vänner som jag har och även om vi inte ses jätteofta är hon helt äkta och hennes familj gillar jag lika mycket.

 

Palmer, flamingos, ljusslingor, discokulor, vimplar, bastmattor, ananaser, badringar, solstolar, handdukar, Tropical cocosolja och många cyklop satte en rejäl extra stämningspiff på festen. Mot slutet av kvällen var även herr flamingo lite trött efter allt dansande till livemusiken som Willy höll i med assistans av Andreas och Hanna. Bara en massa gamla godingar spelades som höjde stämningen och igenkänningsfaktorn var stor kunde man höra. Det är roligt att få sjunga med och tänka tillbaka på minnen som man faktiskt har till vissa av låtarna.

 

I Pepes Bodega kunde man släcka törsten för en billigare peng än på Tax Freen. Även att muschen kliade och hamnade mer och mer snett under kvällen så gillade min Berra sin utstyrsel, tror jag.

 

Mycket glas blir det på en fest och jag undrar om någon trodde att bålet stod framme och tog sig ett glas av häxblandningen?

 

Jag har aldrig varit iväg på en charterresa och efter denna kväll så känns det som att det vore spännande och se om det skulle kunna bli lika skoj på en sådan resa. 

 

 

Tack för en supertrevlig fest och roligt att få träffa en massa festglada människor!

Mer festligheter åt folket!

 

 

0 kommentarer publicerat i Allmänt, Inköp, Mat och Bak;
Taggar: 40-års fest, 90-års party, Born in Sweden, Fest, Inredning, Kaga Bygdegård, Pepes Bodega, Suntrip, VERA Design & Interiör, charterfest, charterresa, inköp, istället för en blomma, sommartema, temafest, utklädd, vas