Semestertips i min närhet

Jag som bor utanför Norrköping har sedan barnen föddes haft årskort på Kolmårdens Djurpark. Vi har åkt dit och lekt bara vissa gånger, tittat på djuren, haft med oss matsäck ibland, gått på Safari och ätit buffé, ätit glass och godis, åkt safariparken (från början i egen bil, senare i buss och nu i linbana en bit upp), delfinariet och lagunen med föreställningar, sälföreställning, rovfågelsvisning, kamelridning, minibilskörning, klappat smådjuren i barnens lantgård, Bamses Värld (som nu växt till något gigantiskt fint), höghöjdsbanan som nu inte längre finns kvar, Delfinexpressen och i år nya mäktiga träbanan Wild Fire som jag aldrig kommer våga mig upp i.
Jag har en gång varit bakom kulisserna hos delfinerna och fått möjligheten att dyka med tuber hos sälarna. Det var så fantastiskt att få simma med dessa smidiga och lekfulla djur.


I dag har Alwa och jag varit på Safari Camp, ett annat sätt att njuta och få lära sig ännu mer om djuren i parken.

 

Med guider fick vi följa med in i lejonkulan.

 
 
 
 
 

Vill ha kött!

 
 
 
 
 
 
 
 

Stora kattdjur dessa lejon som var på den andra sidan gallret.

 

Här på Safari Camp sover alla i tält på ett tryggt inhägnat område.

 
 
 
 
 
 
 
 

Grillmästaren

 

En liten yoga pose, Seal Pose, och fin vy över savannen med alla djur innan grillbuffén avnjöts i mässen. Jag vet inte om de gigantiska hornen syns på Watussisarna?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In till girafferna för att få se dem bättre.

 

Ida, den lilla stallkatten, höll inte direkt vakt men såg ut att vara lite av en boss i stallet.

Vilken trevlig vistelse som slutar tidigt på Safari Camp för att orka upp tidigt för frukost innan spa på Vildmarkshotellet och sedan kanske en heldag till i parken.

Så detta blev ett semestertips som var verkligen mysigt och kan rekommenderas, så gå in på deras hemsida för info och information

I morgon kommer jag lägga upp ett litet DIY projekt som hänt här hemma under dagen efter ett par vändor till stan för småinköp av uppfästningsanordning.

0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Kolmårdens Djurpark, Lejonkulan, Safari, Safari Campen på Kolmårdens Djurpark, Savannen, Semestertips, Yoga, djur, träning