Öland runt

Nu när vi inte har segelbåten kvar så kan vi ta husbilen och köra Öland runt på kustvägarna. En dag med moln och där vi bara sett skymten av solen. En perfekt dag att se denna vackra ö. Loppisarna och kyrkorna har tävlat med varandra i antal och de små konstgallerierna har hakat på som god tvåa/trea. Väderkvarnar i olika mycket behov av renovering och lösgående kossor och får har förutom stenmurar, ängar och vatten fastnat på näthinnan.

 

Nowa fastspänd och redo för bilturen. Vi laddade för träskoboden på det inte alltför bildsköna industriområdet i Grönhögen.

 

Lite hade hänt här sedan sist, de hade förutom kassalådan nu även Swish i den obemannade lilla butiken. Vi hittade oss tre par olika träskor. Jag kommer inte kunna jämföra med Anna Nordin eller Calou som jag kommer fortsätta köpa. Gillar träskor och gillar sättet att handla i boden, självbetjäning.

 
 
 
 
 
 
 

Vi styrde vidare mot Ölands södra udde för lite sightseeing och fåglar i Ottenby.

 
 
 
 
 
 
 

Vi har'et kanon här på Öland.

 
 

42 m hög fyr, fåglar, får och kossor, men inga sälar...

 

Johan bjöd på sälsafari.

 

Mot Borgholm

 

Lite espresso och färsk tortellini till snabblunch.

 

Vi parkerade nere vid hamnen och gick en tur upp längs hamnen och gågatan som går ända nerifrån hamnen och genom hela stan.

 

Det enda inköpet i Borgholm blev en glass innan vi gick ner mot hamnen igen där Strand hade After Beach och vi gick dit för att lyssna och titta lite på alla stora motorbåtar.

 
 
 
 

Kallbadhuset i Borgholm såg verkligen kallt ut, AB och strandbilder.

 

Anlände till ett Byxelkrok i musik och det kändes riktigt välkomnande. Det var glatt och trallvänligt och spred en härlig sommarkänsla i Byxelkroks hamn.

 

Ett snabbt inköp jag gjorde igår på Ica Maxi i Norrköping efter att min kära syster tyckte att en kaffebryggare för alla stunder vi är på och som har el Så ska man kunna brygga sig en riktig kopp kaffe. Denna bryggare från Melitta hoppas jag kunna använda vid många tillfällen.

 

Bästa HB-grannarna hade gjort en finfin investering, ett uppblåsbart förtält som de fick upp väldigt snabbt.

 
 

Var tvungna att ta en liten promenix ner på piren och sukta lite på alla båtar. Nu är vi här och den riktiga sommaren kan börja.

 

0 kommentarer publicerat i Allmänt, Inköp, Mat och Bak, Segling;
Taggar: Borgholm, Dogue de Bordeaux, Grönhögen, Långe Jan, Melitta, Ottenby, husbil, inköp, kaffebryggare, träning, träskor, yoga, Öland, Ölands södra udde, Ölandstoffeln