Stad i ljus

 

Långfrukost i förmiddagssolen är alldeles fantastiskt underbart. Vi säger det nästan varje gång som solen kikar igenom huset och dess strålar når över till köket vilket aldrig förut skedde då köksväggen satt i vägen.
Skjutsade Alwa till sin mormor för det årliga pepparkaksbaket för att sedan direkt åka hem för lite dagsljus i skogen med mannen och Nowa. Marken hade kvar det tunnaste pudertäcke snö som var möjligt att se utan förstoringsglas. Vid Herrsjön stannade vi för att känna bärigheten på den frusna sjön, den sprack med ett stort tjungande smäll, några yogaövningar gjordes också bara för att det är så härligt att vara ute.
Vi hämtade Alwa i ett väldoftande pepperkakshus varmt påpälsade för att titta på lite upplysta och belysta ställen runt Strömmen i Norrköping.

En annan adventsljusstake användes till långfrukosten där solen tittade genom fönster som ville tvättas. Så medan jag skjutsade Alwa så tvättade Johan bort det värsta filtret från alla vardagsrumsfönster Innan skogspromenaden.

 

Nästan lite magiskt ljus när solen precis gått bakom trädtopparna.

Det doftade pepparkakor redan utanför huset.

 
 
Gammalt möter nytt.  
 
 

 

 

 
 
 
Som i en balsal utomhus.
 
 
Favoritvalvet som är den ena vägen in i Knäppingsborg, ett mysigt shoppingkvarter Som jag gärna besöker när jag är i stan.
 
 
 
 
 
 
 
 Personligen så uppskattar jag verkligen hur staden lysts upp, men de ljus som alltid finns är så vackra och egentligen fullt tillräckliga för att lysa upp vår vackra stad. Passa på nu att ta en ljuspromenad fram till januari om du vill se allt Som Norrköping bjuder på inredningsmässigt utomhus.
 
 
 
 
 
 
Vacker Stad i ljus på Norrköping Light Festival.