Paketbyte

Idag var det så dags att byta paket.
Näsan skulle bli av med sina stygn, göras ren och paketeras om igen.
Jag ville inte titta på näsan under tiden, utan Johan fick fota mig under tiden så att jag kunde titta på dem efteråt.
Det satt riktigt hårt och jag kände tydligt när de första stygnen klipptes upp hur tryck och drag lättade avsevärt runt näsan och upp mot ögonen.
Zilla, den supergulliga sjuksköterskan, som varit med vid de tre operationerna höll på mer än en timme med att få bort de dryga 20 stygnen, göra rent och sedan paketera om den. Henne träffar jag igen nästa vecka och då håller jag tummarna för att cirkulationen har hittat fram överallt i den opererade delen där ett hudlager togs från halsen för att täcka näsan. Jag tycker att näsan ser fruktansvärt ful ut, men vill att allt ska bort som bär på celler som inte ska vara där. Provsvaren från patologen hade inte kommit än, så det väntar jag också på.

 
 
 
 

Det var tur att jag toppade med de tabletter som jag hade fått utskrivna efter operationen innan jag satte mig i bilen och Johan körde mig till Linköping. På mittenbilden ser man förbandet, tryckkudden, som är fastsydd och på den till höger det lite smidigare förbandet jag fick åka hem med i snöfallet. Inte något njutbart besök, men Zilla får en guldstjärna.

 

Helt slut, men glad åt att ha blivit så väl omhändertagen. Snoken värkte och det behövdes en sväng in till Apoteket på vägen hem. Jag hade först tänkt mig att vara med på LjusRuset i Norrköping i kväll, men det hade inte fungerat att stå still med värken i snöandet och blivit blöt och kall. Ibland tänker jag till och kan säga nej.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Lite yoga och årets julkalender på Svt Play fick avsluta den väldigt lugna kvällen. En vecka som jag inte gjort många knop.

 

 

Ser fram emot fredagen!

Kommer det vara snötäckt eller kommer värmen smälta bort allt?

 

 

En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: Hand- och plastikkirurgiska mottagningen, Snö, US Linköping, Yoga, näsan, paket
#1 - - Tanja:

Skickar en bamsekram till dig 💕🌸

Svar: Tack Tanja 💗
annasiwer