Hemtagning

Vi åkte en snabbtur med husbilen över till vackra Byxelkrok för tredje gången denna sommar. Sonen skulle plockas hem efter sitt sommarjobb på Hamnpuben, en hemtagning som vi brukar säga när vi tar hem båten för vinterförvaring. En vinterförvaring till innan högskolan kanske får ut honom på nya äventyr.
Tredje sommaren han har varit för jobb i Byxelkrok och i år har han bott lite kollektivt. Det har känts så bra för en lite harig mamma att veta att det funnits folk i huset.

 

Röda små bodar runt den lilla hamngatan som jag gillar så mycket. Soltimmarna har alltid varit så kul att följa på den lilla whiteboarden. Visby, Byxelkrok och Norrköping har fått besök av oss denna sommar och vi kan bara konstatera att vädret varit helt klart mer än godkänt.

 

Den obligatoriska pirpromenaden.

 

Det händer alltid något i hamnbassängen.

 

Traskar trasmatta igen.

 

Vi åt gott på Hamnpuben och efterrätten fick jag pressa ner innan vi tog en liten kvällspromenad ut på piren igen där vi hade missat den vackra solnedgången. Det är vackert när det är mörkt och lampornas sken glittrar i vattnet.

 

Första parkett på kajen med de segelbåtar och motorbåtar, fiskebåtar och färjebåtar som fanns i hamnen.

 

Började redan på kajen att testa att göra Elephant Pose...och fortsatte sedan efter vägen på joggingturen.

 

Jag joggade ut mot Neptuni Åkrar med Johan som coach på sin mtb och stannade inte på "mitt yogaställe" nere vid det nedsågade trädet utan fortsatte.

 

Coachen använde som vanligt sin telefon till samtal medan jag som vanligt tog bilder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Denna runda går från Byxelkrok, Neptuni Åkrar, in på en cykelstig och sedan Svältergatan ner mot hamnen igen. Den är så fin och lagom i längd för mig som bara gjort tre tidigare joggingrundor på semestern.
Mina MBT-skor har verkligen varit så sköna och de har gjort steget mer skonsamt och hållningen bättre, tycker jag. Nu så ska träningen inför Bråviksloppet så sakteligen påbörjas efter VikboVändan och Cykelvasan90. VikboVändan är i morgon och Cykelvasan90 nästa helg.

 

Efter rundan kom sonen och bjöd på färska frallor och vi fick testa den nya brödkniven som vi hade köpt i Sjöbod 7.

 
 
 
 

Varför inte en liten Upward Facing Dog innan vi rullade vidare?

 

Även att dagen har varit gråmulen var det varmt när vi lämnade hamnen för att hämta upp Wiktors väskor i sommarboendet.

Sommarboendet tömdes och sonen städade Och han sa hej då till dem som var där.                                          
 

Vi gjorde ett sista stopp på stranden innan vi åkte ända hem. Kommer sakna Byxelkrok till nästa gång vi återkommer.

Sonen är nu hemma efter en hel sommar på Öland, skönt.

Nu laddar jag mentalt för ett trevligt matmarathon på Vikbolandet i morgon, VikboVändan, på cykeln. Fint väder ska vi ha då!

0 kommentarer publicerat i Inköp, Lopp, Segling;
Taggar: Byxelkrok, Hamnpuben, Neptuni Åkrar, Sjöbod 7, VikboVändan, frukost, inköp, jogging, lopp, mat, mbt-skor, träning, yoga