Skofixning och Söderköpingsglass

När jag köper skor och börjar gå i dem får jag nästan alltid skoskav. Antingen är det mina breda fötter som gör sig till känna eller hälarna. 
I ballerinaskorna jag köpte igår var det just hälen som kändes som att kunna bli en öm punkt.  Därför brukar jag ta hammaren och slå ett tag på insidan för att platta till de skarvar som brukar göra ont. 

Före: många skarvar. 

Efter: tillplattade skarvar. 

Det här är ett enkelt sätt att få skönare skinnskor snabbt, tycker jag. Ibland har jag haft på mig fuktiga strumpor, men i tunna sommarskor som inte får bli för stora är hammaren ett bra knep. 
Tar tacksamt emot andra tips också. 

Alwa och jag åkte över till min kära kusin Madelene i Söderköping för att gratta minstingen efter att hon precis fyllt 2 år. Paket, lunch och glass i ett rätt så lugnt hamnområde som vanligtvis sommartid är fullt av turister. Göta Kanal som lockar både båtfolk, men även mat- och glassälskare som lockas hit för att få en annorlunda vy från mat/fika-bordet. 

Broöppning 

Sötaste gullungarna Nicci och Nim. Upp till kanalen för lunch. 


Fint, trots motljuset, med deras flaggstång och flaggspel. 

Nära till båtlivet med min kaffekopp. 

Västerbotten och skinka smakade fint. Efterrätt på Göta Glass. Hem och gymsväng innan lunken hemåt. Två maskiner och hopprep var det enda som jag orkade med på gymmet innan joggingskorna åkte på och tog mig hem. Jag tänker starta min nya utmaning i juli, så ett par dagar till på min #utmaningjuni15 där jag kör fyra varv. 

20 ryggresningar
20 armhävningar
2•20 diagonala arm- och benlyft
20 tricepshävningar
2•20 sneda situps
20 höftlyft
20 kasta ben
2•10 planka med bendrag
2•10 sidhävningar
20 squats
 


Ett annat av mina nya par testades. 


Hemma, glad men lite krampig i benen. 

Snart är det bara en månad kvar till VikboVarvet och kanske har jag fått med en springkompis, #nevergiveup Det vore roligt om några av mina vänner hakade på den 1 augusti. 


Alwa och jag har haft, enligt mig i allafall, en najs dag med underbara sysslingar i sommaridyllen Söderköping.